Exercițiul de memorie care ne îmbunătățește sănătatea creierului. Ce trebuie să faci timp de un minut pentru a preveni declinul cognitiv: „Ne oprim în fața unei vitrine”

Știați că există un exercițiu simplu care ne îmbunătățește sănătatea creierului și previne pierderea abilităților de gândire, precum: capacitatea de a fi atent sau memoria? Psihologii au făcut un studiu impresionant.

Exercițiu pentru îmbunătățirea sănătății creierului / Foto: Pixabay
Exercițiu pentru îmbunătățirea sănătății creierului / Foto: Pixabay

Ce trebuie să faci pentru a-ți îmbunătăți memoria

Un psiholog a dezvăluit un exercițiu simplu care durează doar un minut și pe care toată lumea îl poate face în mod regulat. Acesta aduce mari beneficii asupra sănătății creierului și previne declinul cognitiv.

Odată cu înaintarea în vârstă, memoria, capacitatea noastră de a asimila informații cât și abilitatea de a ne concentra asupra unor lucruri se deteriorează. Astfel, psihologul Laura Vera a dezvăluit o provocare mentală care ne poate îmbunătăți sănătatea creierului și are rolul de a preveni toți acești factori.

 „Dacă efectuăm mereu aceleași activități mentale, cum ar fi rezolvarea acelorași puzzle-uri, creierul nostru încetează să se mai antreneze. De aceea este important să variem, să venim cu noi provocări și exerciții care necesită un pic mai mult efort”, a explicat specialistul Laura Vera, potrivit Express.

Unul dintre cele mai eficiente exerciții și totodată unul dintre cele mai simple este „observarea unei vitrine timp de un minut”

 „Acest exercițiu, pe care oricine îl poate face în viața de zi cu zi, stimulează memoria fotografică. Ideea este să ne oprim în fața unei vitrine și să notăm mental toate detaliile: produsele, de exemplu, aranjamentul obiectelor, prețurile. Apoi, ar trebui să ne îndepărtăm și să încercăm să ne amintim toate aceste detalii”, adaugă psihologul.

„Exercițiile fizice cresc oxigenarea creierului”

De asemenea, pentru a ne îmbunătăți sănătatea creierului, psihologul recomandă câteva exerciții fizice pe care să le efectuăm în mod regulat.

 „Exercițiile fizice cresc oxigenarea creierului, ceea ce favorizează buna sa funcționare. Cu fiecare mișcare pe care o facem, creierul nostru primește un impuls care îi permite să rămână activ și pregătit să învețe și să-și amintească”, mai spune aceasta.

Mai mult decât atât, Laura Vera precizează că un program de somn sănătos este extrem de important pentru a ne îmbunătăți memoria.

 „Atunci când nu dormim bine, memoria noastră este afectată a doua zi și avem tendința de a fi mai uituci”, a conchis ea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Rares Bogdan Foto Facebook jpg
Manifestatie pro Calin Georgescu  Foto Inquam Photos George Calin (8) jpg
tren deraiat jpg
Alimente cu retinol  Sursa foto shutterstock 1564263232 jpg
Livada de ciresi amari jpg
ninsori abundente profimedia jpg
vot tur 1 prezidentiale 2024 strainatate   foto FB MAE jpg
Limba socarei_shutterstock 2028160145 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net