Fructul minune care alungă oboseala. Conține cel mai mult acid elagic și ajută creierul

Există un fruct care poate să vă ajute să scăpați de oboseala cronică, având numeroase beneficii pentru organism datorită conținutului său bogat în vitamine și minerale.

Fructul minune care alungă oboseala! foto: Pixabay
Fructul minune care alungă oboseala! foto: Pixabay

Acest fruct furnizează magneziu, calciu și fier, și conține, de asemenea, o cantitate semnificativă de vitamina C, cu 25 mg la fiecare 100 g. Deși este perisabil, poate fi păstrat în frigider pentru cel mult două-trei zile.

Zmeura, o minune pentru sănătate

Este vorba despre zmeură, o sursă importantă de vitamina C, minerale și antioxidanți. Cu un conținut ridicat de fibre, zmeura este recomandată în lupta împotriva constipației, cu mențiunea că în cazul fragilității mucoasei intestinale, se recomandă consumul moderat sau sub formă prelucrată, cum ar fi sub formă de suc.

Zmeura aduce beneficii împotriva oboselii și îmbunătățește digestia. Fiind hipocalorică, cu doar 38 kcal per 100 g, zmeura este potrivită pentru deserturi ușoare.

Zmeura se dovedește a fi un remediu natural eficient împotriva oboselii, datorită conținutului său bogat de magneziu și fier, precum și acidului elagic, un polifenol antioxidant ce contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer.

Antocianinele, antioxidanții prezenți în zmeură, sunt de ajutor în combaterea îmbătrânirii pielii, îmbunătățind elasticitatea și densitatea acesteia. De asemenea, zmeura contribuie la reducerea roșeții prin întărirea rezistenței micilor vase sanguine ale epidermei.

Care sunt principalele beneficii pentru sănătate a zmeurei

Printre principalele proprietăți benefice ale zmeurei se numără sprijinul în detoxifierea și tonifierea organismului, îmbunătățirea digestiei, stimularea sistemului imunitar, limitarea efectelor stresului oxidativ, eliminarea excesului de apă prin căile renale și sudoripare, precum și reducerea stărilor de oboseală.

O porție de zmeură furnizează aproximativ 65 de calorii și 15 grame de carbohidrați, dintre care 8 miligrame sunt fibre. Zmeura poate fi integrată în diverse rețete, precum smoothie-uri, adăugată în iaurt, salate de fructe sau consumată ca atare.

Studiile au demonstrat că includerea zmeurei în dietă, alături de alte fructe de pădure precum afinele sau murele, poate contribui la prevenirea creșterii tensiunii arteriale și a anumitor tipuri de cancer. De asemenea, zmeura promovează absorbția fierului, prevenind problemele de anemie.

Zmeura contribuie la prevenirea Alzheimerului

Polifenolii prezenți în zmeură contribuie la prevenirea leziunilor cerebrale și a pierderii memoriei asociate cu vârsta, îmbunătățind circulația sângelui la nivel cerebral, reducând stresul oxidativ și inflamația, sprijinind concentrarea și prevenind apariția bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer.

Vitamina C din zmeură ajută și la încetinirea îmbătrânirii premature a pielii. În concluzie, consumul de zmeură poate contribui la îmbunătățirea memoriei și capacității de concentrare, fiind inclusă în topul alimentelor benefice pentru creier, alături de pește, nuci, fructe de pădure, ciocolată neagră și avocado.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net