Zmeura, folosită ca medicament. Ce afecțiuni tratează dacă o consumi

Parfumată şi foarte bună la gust, zmeura e hrănitoare şi are foarte puţine calorii. O adevărată colecţie de minerale şi vitamine, acest fruct roşiatic este un izvor de sănătate! Învaţă să foloseşti zmeura ca medicament!

image

Fructele crude sunt metoda cea mai sigură pentru a beneficia la maximum de efectele terapeutice. Cura cu zmeură e deo­potrivă plăcută şi uşor de ­ţinut, punând organismul la treabă, pentru a-şi regla digestia şi metabolismul. Se consumă, între mese, câte 150-300 g fructe pe stomacul gol, minimum 12 zile la rând. Apoi nu se mănâncă nimic, minimum o oră, deoarece încetineşte pe moment procesele digestive şi chiar reduce considerabil foamea. Ajută la vindecarea obezităţii şi a cancerului.

Siropul de zmeură se prepară astfel: se zdrobesc fructele, apoi se storc printr-un tifon cu ochiuri fine. Se adaugă miere - două pahare şi jumătate de miere la un pahar de suc, se amestecă, după care se lasă să se omogenizeze 7 zile. Se foloseşte ca atare, administrat cu linguriţa. Ajută la vindecarea afecţiunilor pulmonare, răcelilor şi răguşelii - se consumă zilnic 4-6 linguri de sirop.

Sucul de zmeură e forma în care vitaminele şi enzimele sunt cel mai uşor asimilate de organism. Boabele de zmeură proaspete se spală bine cu apă rece, se mixează timp de 30 de secunde. Pasta formată se strecoară prin tifon, sucul rezultat fiind consumat imediat. O cantitate de 150 de ml de suc este suficientă pentru întreaga zi. Ajută în lupta cu îmbătrânirea prematură şi cu alergiile.

Ceaiul de zmeură e un remediu străvechi. Se culeg vârfurile tufelor de zmeură, adică fructele cu câteva frunzuliţe, făcându-se din ele mici bucheţele, care se pun în locuri foarte bine aerisite. După uscare, se mărunţesc şi se folosesc la obţinerea ceaiului: 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se pun într-o cană de apă clocotită şi se fierb 1 minut la foc mic, apoi se lasă 15 minute să se răcească şi se filtrează. Se consumă 2-4 căni pe zi. Ajută în special femeile aflate la menstruaţie şi pe cele însărcinate (previne stările de greaţă, hemoragiile, reduce durerile), conform formula-as.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net