Locul din România unde poți să mânănci zmeură pe săturate! Ideea inedită le aparține unor IT-iști

Doi tineri IT-işti, Ionuţ şi Gabriela, au înfiinţat în urmă cu doi ani o plantaţie de zmeură, la 30 de kilometri distanţă de oraşul Galaţi. Sătui de munca de birou, cei doi tineri IT-işti şi-au dorit să aibă o activitate fizică, aşa că s-au apucat de agricultură. Aşa a apărut plantaţia „Boabe Dulci” la marginea localităţii Slobozia Conachi, scrie adevarul.ro.

Cine a venit la plantația  „Boabe dulci” s-a înfruptat  gratuit din zmeura gustoasă
Cine a venit la plantația „Boabe dulci” s-a înfruptat gratuit din zmeura gustoasă

„Noi muncim în domeniul IT şi ne doream de mult să facem altceva, să plecăm din oraş. Ştiam în ce constă viaţa la ţară, am copilărit la ţară. Ne-am gândit să înfiinţăm această plantaţie de zmeură. În primul an muncit foarte mult, a fost greu. Nu am avut nicio zi de concediu. Ne-am şi speriat un pic din cauza volumului de muncă. În al doilea an a fost mai bine, am reuşit să punem la punct sistemul de irigaţie”, povesteşte Ionuţ.

Puteai lua și pentru  acasă la prețul  de 10 lei pe caserolă
Puteai lua și pentru acasă la prețul de 10 lei pe caserolă

Deşi au fost doi ani grei, Ionuţ şi Gabriela au început încet-încet să culeagă şi roadele muncii lor. Zmeura produsă de ei este la mare căutare. Ionuţ este cel care distribuie caserolele cu delicioasele fructe, la domiciliul cumpărătorilor. Pentru a-şi atrage cât mai mulţi clienţi, dar şi pentru a arăta oamenilor ce înseamnă o plantaţie de zmeură adevărată, cei doi au lansat o invitaţie publică greu de refuzat.

Au muncit, dar  s-au ales și cu un  desert cu... zmeură
Au muncit, dar s-au ales și cu un desert cu... zmeură

Taxa de intrare pe plantaţie e 15 lei

„Vă aşteptăm în număr cât mai mare în vizită să vă culegeţi singuri fructele, la o gură de aer curat în afara oraşului. Taxa intrare adult - 15 lei, fără limită de timp. Copiii intră gratuit. Taxăm doar ceea ce ajunge în caserolă, nu şi ce ajunge în burtică. Preţul este de 10 lei pentru caserolă de 550-600 gr. Caserolele le primiţi de la noi”, este mesajul postat de cei doi tineri, pe pagina de acebook „Boabe Dulci”.

Feedback-ul a fost pe măsura aşteptărilor, spune Ionuţ. Zeci de părinţi, copii şi bunici au venit din Galaţi pentru a-şi culege singuri fructele preferate. 

„Au venit din oraş foarte mulţi oameni cu copii mici. Au fost foarte încântaţi să-şi culeagă zmeura. S-au bucurat că pot petrece câteva ore în natură, într-o plantaţie de zmeură. A fost foarte frumos. Pe viitor, ne dorim să dezvoltăm plantaţia, să amenajăm şi un loc de relaxare, de recreere”, spune, încrezător, Ionuţ. 

A înlocuit zmeura noastră cu un soi american

image

Pe doamna Cristina am întâlnit-o în comuna Poşta Câlnău, pe una dintre cele mai întinse plantaţii de zmeur din judeţul Buzău. Cu multă grijă culege firavele fructe, pe care le pune apoi în caserole. Ferma buzoiană livrează zmeura unui lanţ de supermarketuri, scrie adevarul.ro. Boabele coapte de zmeură se desprind uşor de pe crenguţele arbuştilor, astfel că recoltatul aromatelor fructe se face cu spor.

Lipsa forţei de muncă l-a făcut pe Dănuţ Panait, producătorul de fructe de pădure din Poşta Câlnău, să caute alternative în faza de recoltare, astfel încât să poată aduna zmeura cu un efectiv mic de oameni. A ales o măsură radicală, aceea de a înlocui vechea cultură cu una foarte productivă.

Soiul adus de pe continentul american, pe care cei doi soţi din Poşta Câlnău au început să-l planteze în locul butaşilor vechi, poate fi recoltat doar de către membrii familiei. Fructele sunt mai mari şi dispuse în afara frunzişului, fiind uşor şi rapid de adunat. De asemenea, coacerea este lentă, astfel că fructele pot fi recoltate la interval mai mare de timp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net