Leguma-vedetă a acestei veri. Ce recomandări face Mihaela Bilic
Mihaela Bilic vine cu o nouă recomandare în materie de legume, de care românii pot ține cont. Medicul nutriționist vorbește despre importanța consumului de roșii românești și modul în care pot fi introduse în alimentația noastră.

Specialistul în nutriție și sănătate recomandă de mult timp oamenilor care o urmăresc în social media, și nu numai, diverse sfaturi pentru alimentație. Recent, Mihaela Bilic s-a fotografiat într-o seră cu roșii românești.
Mihaela Bilic: „Nu e de mirare că totul e bun cu roșii!”
Vedeta a venit și cu o serie de recomandări despre cum pot fi consumate roșiile: clasica variantă de roșii cu brânză, fie salată de roșii sau o tocăniță gustoasă:
„Când vrei gust românesc, mănânci roșii cu brânză. Când vrei o băutură răcoritoare, bei suc de roșii. Când vrei o salată asortată, tot pe roșii te bazezi. Când vrei o tocăniță gustoasă, musai să fie cu sos de roșii.
Roșiile și parmezanul au umami în mod natural, așa că nu e de mirare că totul e bun cu roșii! Roșii gustoase și bine coapte, de consumat fără limită de cantitate!”, a transmis Mihaela Bilic.
Ce spune despre cireșe: „Sunt bune la gust, dar deloc prietenoase cu silueta”
Mihaela Bilic a vorbit recent despre consumul în exces al cireșelor. Deși este sezonul lor și sunt iubite de mulți oameni, trebuie să fie consumate cu moderație pentru a nu ne afecta silueta:
„Cireșele sunt extrem de dulci în prezent, datorită ameliorărilor genetice. Au devenit aproape confiate, iar un kilogram de cireșe poate însemna un aport serios de zaharuri – echivalentul unui castron mare de fructe. Sunt bune la gust, dar deloc prietenoase cu silueta” ,a declarat Mihaela Bilic într-o intervenție la Digi24.
Motivul pentru care cireșele nu sunt recomandate în exces
- Conținut ridicat de zaharuri: Chiar dacă sunt zaharuri naturale, cantitatea poate influența glicemia și aportul caloric zilnic.
- Indice glicemic crescut: Favorizează depunerile de grăsime, mai ales dacă sunt combinate cu un stil de viață sedentar.
- Consumul în exces: Pentru că sunt ușor de mâncat și delicioase, tindem să mâncăm mult mai multe decât ar fi cazul – fără să ne dăm seama.