Mare atenție! De ce să nu mai pui niciodată roșiile în frigider. Când vei afla, nu vei mai face asta

Ți-a spus vreodată cineva că roșiile nu se păstrează în frigider? Ei bine, este adevărat! Click! îți spune în rândurile următoare de ce este bine să nu mai pui aceste legume niciodată la rece.

Roșiile care sunt ținute la cald au gust mai bun / foto: Pixabay
Roșiile care sunt ținute la cald au gust mai bun / foto: Pixabay

Roșiile sunt unele dintre cele mai iubite legume de români. Majoritatea însă le pun în frigider, după ce le cumpără, fără să își dea seama că fac, de fapt, o mare greșeală.

De ce este o mare greșeală să ții roșiile la rece

Așadar, potrivit cercetătorilor, roșiile, care provin din regiuni calde, asemănătoare cu deșertul, preferă temperaturile cât mai ridicate. La rece, schimbările chimice le alterează aroma și textura.

Mai mult decât atât, gustul lor ușor de recunoscut este dat de compuși volatili, care la frigidier nu se mai reproduc așa cum ar trebui.

Totodată, se distrug și cei existenți, a arătat un studiu al Institutului Național de Cercetări Agricole din Franța.

Există și excepții

Roșiile foarte coapte pot fi ținute la frigider / foto: Pixabay
Roșiile foarte coapte pot fi ținute la frigider / foto: Pixabay

Totuși, există și excepții. Situații în care frigiderul te va ajuta să nu ajungi să arunci la gunoi roșiile care sunt prea coapte. Celor pentru salată, de exemplu, le modifică atât textura cât și gustul.

Daniel Gritzer de la Serious Eats a făcut un test de gust complex pentru a afla cum, când și dacă roșiile ar trebui să fie puse vreodată în frigider. El a descoperit că că roșiile coapte pot fi păstrate fără emoții în frigider câteva zile, cu pierderi minime de aromă. Acest lucru este posibil doar dacă le atunci la temperaturii camerei înainte să le mânânci.

Totuși, este foarte greu să ținem această leguma în afara frigiderului dacă nu o consumăm repede. Dacă este ținută pe masa din bucătărie, o roșie perfect coaptă ar fi afectată de mucegai în câteva zile, scrie playtech.

Roșia (pătlăgica roșie sau mai rar tomata), numită științific Solanum lycopersicum, este o plantă din familia Solanaceae, apropiată pe linie genetică de următoarele plante, de asemenea originare din „Lumea Nouă”: tutun, ardei, cartof, vânătă și physalis alkekengi. Roșia este o plantă nativă a sudului Americii de Nord și nordului Americii de Sud, având un areal natural de extindere din centrul Mexicului până în Peru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net