Mihaela Bilic ne spune cu ce putem înlocui uleiul de pește, dacă nu ne place gustul acestuia. Este o alternativă sănătoasă și gustoasă

Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase și recomandate de specialiști, însă pentru aportul de acizi grași Omega-3 este important să alegem în special peștele gras, precum somonul, macroul, heringul, sardinele sau tonul.

Mihaela Bilic
Mihaela Bilic

De asemenea, uleiul de pește poate fi utilizat ca supliment alimentar pentru a completa necesarul de acizi grași esențiali, însă dacă nu ne place gustul acestuia, îl putem înlocui cu alte surse naturale de Omega-3.

Uleiul de pește poate fi înlocuit cu icre 

Specialistul în nutriție Mihaela Bilic recomandă consumul de icre de pește ca alternativă naturală pentru aportul de acizi grași Omega-3, proteine și minerale, în special pentru cei care nu tolerează uleiul de pește.

„Ce facem dacă nu ne place uleiul de pește ca supliment? Mâncăm icre!

Indiferent că sunt icre roșii de somon, icre negre de sturion, icre de știucă sau banalele icre de crap, acestea reprezintă o sursă excelentă de acizi grași Omega-3 cu efect antiinflamator.

Icrele sunt bogate în proteine, minerale (fosfor, seleniu, zinc, magneziu), vitamina D și cantități semnificative de Omega-3, alături de alți acizi grași mono- și polinesaturați (aproximativ 28% lipide).

În câteva grame de produs avem o concentrație mare de elemente valoroase – icrele sunt „ouă” de pește, deci natura a pus în ele tot ce-i mai bun!”, a explicat Mihaela Bilic, pe rețelele de socializare.

Mihaela Bilic: „Icrele sunt o esență de nutrienți”

Postarea de pe Instagram a Mihaelei Bilic
Postarea de pe Instagram a Mihaelei Bilic

De asemenea, Mihaela Bilic ne sfătuiește să fim atenți la tipul de icre pe care îl alegem, pentru că este important ca acestea să nu fie amestecate cu cantități mari de ulei. Este preferabil să optăm pentru variante cât mai naturale și puțin prelucrate, chiar dacă sunt mai scumpe decât cele din comerț, deja amestecate.

„Cu o condiție: să nu le „înnecăm” în ulei! Încercați să le consumați cât mai puțin prelucrate, așa, „crude”, cu un pic de pâine prăjită și unt. Sunt prea valoroase pentru a le transforma în clasica „salată de icre”.

Să nu vă plângeți de preț: icrele sunt o esență de nutrienți și, ca orice esență, se consumă în cantități mici. Puțin și bun, simplu și miraculos pentru sănătate!”, a mai explicat Mihaela Bilic.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cafenea Sursa  Freepik com jpg
ceausescu sondaj jpg
499992705 1274123354512806 2651166906498329812 n jpg
nyzhnia apsha captura video jpg
Bunica Veruta, foto Facebook jpg
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
caz roxana calin colaj captura video jpg
cum aratanoul buletin electronic romani  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net