Mihaela Bilic ne spune cu ce putem înlocui uleiul de pește, dacă nu ne place gustul acestuia. Este o alternativă sănătoasă și gustoasă
Carnea de pește este una dintre cele mai sănătoase și recomandate de specialiști, însă pentru aportul de acizi grași Omega-3 este important să alegem în special peștele gras, precum somonul, macroul, heringul, sardinele sau tonul.

De asemenea, uleiul de pește poate fi utilizat ca supliment alimentar pentru a completa necesarul de acizi grași esențiali, însă dacă nu ne place gustul acestuia, îl putem înlocui cu alte surse naturale de Omega-3.
Uleiul de pește poate fi înlocuit cu icre
Specialistul în nutriție Mihaela Bilic recomandă consumul de icre de pește ca alternativă naturală pentru aportul de acizi grași Omega-3, proteine și minerale, în special pentru cei care nu tolerează uleiul de pește.
„Ce facem dacă nu ne place uleiul de pește ca supliment? Mâncăm icre!
Indiferent că sunt icre roșii de somon, icre negre de sturion, icre de știucă sau banalele icre de crap, acestea reprezintă o sursă excelentă de acizi grași Omega-3 cu efect antiinflamator.
Icrele sunt bogate în proteine, minerale (fosfor, seleniu, zinc, magneziu), vitamina D și cantități semnificative de Omega-3, alături de alți acizi grași mono- și polinesaturați (aproximativ 28% lipide).
În câteva grame de produs avem o concentrație mare de elemente valoroase – icrele sunt „ouă” de pește, deci natura a pus în ele tot ce-i mai bun!”, a explicat Mihaela Bilic, pe rețelele de socializare.
Mihaela Bilic: „Icrele sunt o esență de nutrienți”

De asemenea, Mihaela Bilic ne sfătuiește să fim atenți la tipul de icre pe care îl alegem, pentru că este important ca acestea să nu fie amestecate cu cantități mari de ulei. Este preferabil să optăm pentru variante cât mai naturale și puțin prelucrate, chiar dacă sunt mai scumpe decât cele din comerț, deja amestecate.
„Cu o condiție: să nu le „înnecăm” în ulei! Încercați să le consumați cât mai puțin prelucrate, așa, „crude”, cu un pic de pâine prăjită și unt. Sunt prea valoroase pentru a le transforma în clasica „salată de icre”.
Să nu vă plângeți de preț: icrele sunt o esență de nutrienți și, ca orice esență, se consumă în cantități mici. Puțin și bun, simplu și miraculos pentru sănătate!”, a mai explicat Mihaela Bilic.


































