O băutură preferată de oamenii din lumea întreagă favorizează apariția cancerului. Conține o substanță toxică, iar viața ta ar putea fi pusă în pericol

Cafeaua se numără printre cele mai apreciate și mai consumate categorii de băuturi din întreaga lume. Oamenii o găsesc energizată și plăcută la gust, mai ales că în prezent poate fi preparată în mai multe variante. Totuși, pe baza cafelei s-au făcut numeroase studii, iar unul dintre ele demonstrează că poate favoriza apariția cancerului, din cauza unei substanțe toxice pe care o conține. 

image

Substanța cancerigenă periculoasă care se regăsește în cafea poartă denumirea de acrilamidă - ea se găsește în cantități mici nu doar în cafea, ci și în mai multe alimente gătite la temperaturi foarte mari, prăjite sau coapte. În concentrații mari, acrilamida poate deveni un real pericol pentru organismul uman, astfel că una dintre cele mai mari afecțiune pe care o poate cauza este cancerul, sub mai multe forme. 

Acrimalida, substanța toxică din cafea 

În urmă cu mai mulți ani, publicația Daily Mail anunța faptul că autoritățile din Marea Britanie depistaseră în mai multe produse (13) această substanță cancerigenă periculoasă. Printre acestea, se numărau și două tipuri de cafea care se regăsesc pe piața din România. 

Oricât de delicioasă ar putea fi cafeaua, pentru persoanele care o consumă de ani de zile a devenit deja o dependență, astfel că nu le este atât de ușor să renunțe la ea. 

Medicii vin și cu o serie de explicații și prezintă modul în care acrimalida, substanța toxică cancerigenă care se regăsește și în cafea acționează. Mai exact, sunt vizibile tulburările de comportament pe care le produce. 

De asemenea, expunerea la acrimalidă presupune inducerea formării unor tumori (cancer) în sistemul nervos central, tiroidă, uter și glande mamare. 

„Expunerea acută provoacă tulburări de comportament, halucinații audio-vizuale, hipotensiune, sindromul distresului respirator al adultului, neuropatii periferice. Expunerea cronică determină apariția dermatitelor de contact, oboselii ineplicabile, pierderea în greutate fără suprimarea apetitului, modificări comportamentale", explică profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din București în cartea „Compendiu de terapie naturală", potrivit Adevărul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
mircea diaconu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net