O băutură preferată de oamenii din lumea întreagă favorizează apariția cancerului. Conține o substanță toxică, iar viața ta ar putea fi pusă în pericol

Cafeaua se numără printre cele mai apreciate și mai consumate categorii de băuturi din întreaga lume. Oamenii o găsesc energizată și plăcută la gust, mai ales că în prezent poate fi preparată în mai multe variante. Totuși, pe baza cafelei s-au făcut numeroase studii, iar unul dintre ele demonstrează că poate favoriza apariția cancerului, din cauza unei substanțe toxice pe care o conține. 

image

Substanța cancerigenă periculoasă care se regăsește în cafea poartă denumirea de acrilamidă - ea se găsește în cantități mici nu doar în cafea, ci și în mai multe alimente gătite la temperaturi foarte mari, prăjite sau coapte. În concentrații mari, acrilamida poate deveni un real pericol pentru organismul uman, astfel că una dintre cele mai mari afecțiune pe care o poate cauza este cancerul, sub mai multe forme. 

Acrimalida, substanța toxică din cafea 

În urmă cu mai mulți ani, publicația Daily Mail anunța faptul că autoritățile din Marea Britanie depistaseră în mai multe produse (13) această substanță cancerigenă periculoasă. Printre acestea, se numărau și două tipuri de cafea care se regăsesc pe piața din România. 

Oricât de delicioasă ar putea fi cafeaua, pentru persoanele care o consumă de ani de zile a devenit deja o dependență, astfel că nu le este atât de ușor să renunțe la ea. 

Medicii vin și cu o serie de explicații și prezintă modul în care acrimalida, substanța toxică cancerigenă care se regăsește și în cafea acționează. Mai exact, sunt vizibile tulburările de comportament pe care le produce. 

De asemenea, expunerea la acrimalidă presupune inducerea formării unor tumori (cancer) în sistemul nervos central, tiroidă, uter și glande mamare. 

„Expunerea acută provoacă tulburări de comportament, halucinații audio-vizuale, hipotensiune, sindromul distresului respirator al adultului, neuropatii periferice. Expunerea cronică determină apariția dermatitelor de contact, oboselii ineplicabile, pierderea în greutate fără suprimarea apetitului, modificări comportamentale", explică profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din București în cartea „Compendiu de terapie naturală", potrivit Adevărul

image
image
image
image
image
image
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
bani aeroport bagaj jpg
spre rimetea   levi bagy photography jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Mt Wycheproof jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net