Cele mai bune 16 băuturi de leac
Cei mai mulţi dintre noi avem un pahar cu apă sau lapte la răcit în frigider, dar nu ştiai că ele pot face mai mult decât să ne potolească setea. De la zeama de murături până la sucul de fructe, aceste băuturi pot stimula rezistenţa la răceli şi chiar combat durerile stomacale.
Lapte pentru creşterea masei musculare - laptele conţine proteine din zer şi cazeină (ambele conţin aminoacizii esenţiali), care ajută la creşterea masei musculare.
Apă şi lapte cu ciocolată pentru refacere fizică - Bea apă pentru a înlocui pierderile prin transpiraţie. Ciocolata cu lapte poate ajuta, de asemenea la refacerea organismului după efort, datorită carbohidraţilor pe care-i conţine.
Suc de cireşe şi lapte de cocos pentru o tură de alergat - sucul de cireşe şi laptele de cocos reduc durerile musculare, după un efort fizic intens.
Suc de grapefruit sau ceai verde pentru slăbit - Ceaiul verde ajută la controlul greutăţii prin intensificarea metabolismului. Sucul de grapefruit are efecte benefice asupra greutăţii, dacă e consumat la fiecare masă.
Zeamă de murături pentru crampe musculare - zeama de murături ajută la atenuarea spasmelor musculare dureroase, de obicei, la nivelul picioarelor.
Bere de ghimbir pentru indigestie - Berea de ghimbir ajută la tratarea greţii.
Ceai de lămâie cu miere pentru dureri de cap - Bogată în vitamina C, această licoare relaxează vasele de sânge şi atenuează migrenele.
Miere pentru tuse - Mierea poate ajuta la tratarea tusei asociate cu infecţii ale tractului respirator superior, deoarece dulceaţa ne face să salivăm pentru a elibera căile respiratorii.
Ceai de şofran pentru dureri în gât - Laptele cald de migdale, ghimbir, ardei roşu, şi miere de albine este o combinaţie magică pentru un gât nefericit. Şofranul reduce inflamaţia în gât.
Lapte de cocos pentru inflamaţii bucale - Dacă ai dureri la nivelul gurii sau arsuri de la alimente fierbinţi, încearcă gargara cu lapte de nucă de cocos, deoarece uleiul de nucă de cocos poate ajuta la tratarea infecţiilor fungice.
Sucul de aloe pentru constipaţie - acesta are efecte laxative.
Cafea sau spirulină pentru somnolenţă - Spirulina, obţinută din alge verzi, este unul din alimentele bogate în substanţe nutritive, vitamine şi minerale care oferă energie.
Suc de cireşe sau ceai de muşeţel pentru insomnii - un suc de cireşe firbinte seara sau un ceai de muşeţel îmbunătăţeşte calitatea somnului, datorită nivelului ridicate de melatonină.
Suc de portocale pentru mahmureală - portocalele sunt foarte bogate în potasiu, nutrient care ajută la recuperarea zahărului pierdut prin alcool.
Lapte pentru senzaţia de foame - apa potabilă poate preveni foama între mese, dar un pahar de lapte degresat creşte senzaţia de saţietate.
Apă cu bicarbonat de sodiu pentru gaze şi balonare - Băuturile probiotice reduc flatulenţa. Evită să bei printr-un pai, pentru că aerul inhalat nu face bine.