Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine

Puțină lume știe că sunt produse de uz zilnic, pe care oricine le-a folosit măcar odată, care provoacă apariția unor tumori uterine. Chimicalele care poartă numele de ftalați se găsesc în aceste obiecte banale și pot să ducă la apariția unor afecțiuni extrem de grave și, în timp, chiar la deces.

Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine. Sursă foto: Pixabay
Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine. Sursă foto: Pixabay

Evoluția tehnologică din ultimele decenii a venit la pachet și cu probleme grave de sănătate pe care le pot provoca anumite obiecte banale, pe care le folosește toată lumea în fiecare zi. Specialiștii au dezvăluit care sunt produsele care provoacă apariția unor tumori uterine.

Citește și: Miracol! Trăieşte, deşi s-a născut cu 100 de tumori

Produsele banale care provoacă tumori uterine

Conform specialiștilor, tumorile uterine pot fi provocate și de chimicalele care sunt folosite la fabricarea unor produse de uz zilnic. Cel puțin, așa susține un studiu realizat de oamenii de știință de la Sistemul de Asistență Medicală non-profit Northwest Medicine din Statele Unite ale Americii.

Iată și: Intervenţie chirurgicală în premieră în România. Tânără de 21 de ani, salvată de medicii ieșeni în ultima clipă de o tumoră medulară

Cercetătorii au descoperit că există o legătură între ftalații din mediul înconjurător, aceste chimicale toxice care se află în produsele de consum zilnic, și creșterea numărului de fibroame uterine, cea mai comună tumoare care apare la femei, informează Descoperă.ro.

Ftalații sunt utilizați în fabricarea multor produse industriale și de consum, dar au fost descoperiți și în mâncare sau suplimente medicale. Cu toate că se cunoaște nivelul de toxicitate al acestora, utilizarea lor în procesul de producție este încă permisă în Statele Unite ale Americii.

Uite și: Drama Cristinei Joia de la “Visuri la cheie”: “Am avut plămânul perforat și diafragma plină de tumori”

Ftalații se găsesc peste tot în jurul nostru, de la ambalajele de plastic în care este ținută mâncarea sau carnea din supermarket, la produsele de păr, produse de machiaj, folii alimentare și de aluminiu, ba chiar și capace de borcane. Aceste substanțe au fost legate de-a lungul timpului de probleme cu infertilitatea, de astm, precum și de apariția cancerului de sân și a diabetului de tip II.

De aici, ajung în organismul femeilor și dereglează radical activitatea hormonală, susține dr. Serdar Bulun, președinte al departamentului de obstetrică și ginecologie de la Northwestern University Feinberg School of Medicine și medic la Northwestern Medicine, conform Știrile Pro TV.

Vezi și: Castravetele amar luptă contra infecţiilor și normalizează nivelul de zahăr din sânge

Ce au descoperit specialiștii

Conform specialiștilor, până la 80% dintre femei pot să dezvolte tumori uterine fibroase pe parcursul vieții. Un sfert dintre acestea devin simptomatice și pot avea sângerări uterine excesive și necontrolate, avorturi spontane, tumori abdominale mare, care pot fi îndepărtate doar chirurgical, anemie și alte probleme.

Studiile epidemiologice care au fost realizate în trecut au demonstrat constant că există o legătură strânsă între expunerea la ftalați și apariția în număr tot mai mare a unor tumori uterine. Din păcate, momentan specialiștii din domeniu nu pot decât să tragă un semnal de alarmă și să spere că autoritățile vor lua niște măsuri pe viitor. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net