Totul despre tratarea tumorilor hepatice prin radiologie intervenţională

Ultima actualizare:

Conf. Dr. Bogdan Popa, medic primar radiologie-imagistică medicală, coordonatorul Departamentului de Radiologie Intervenţională de la Spitalul Clinic SANADOR, a fost invitat la emisiunea Adevărul Live și a explicat care este rolul radiologiei intervenţionale în tratatea tumorilor hepatice.

Ficatul este cel mai mare organ intern din corp, având rol esenţial în metabolizarea glucozei, sintetizare lipidelor, lipoproteinelor şi fosfolipidelor.

Acesta reglează nivelul colesterolului, secretă bilă şi ajută la digestia şi absorbţia lipidelor şi vitaminelor liposolubile. Cancerul hepatic apare atunci când la nivelul ficatului se formează o tumoare de natură malignă. În stadiile de debut ale bolii, majoritatea pacienţilor nu prezintă simptome îngrijorătoare, motiv pentru care boala poate evolua silenţios, până în stadii tardive. Prima linie de terapie pentru cancerele hepatice primare şi metastazele colorectale la ficat este rezecţia chirurgicală a metastazelor, însă doar aproximativ 20% dintre pacienţi sunt eligibili pentru operaţie. Iată care este alternativa!

Vezi emisiunea integral pe www.adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net