Scapă de febră cu remedii naturale! Cele mai bune plante și uleiuri esențiale care te salvează de răceală

Scapă febră cu remedii naturale! Când îţi „arde” corpul şi nu mai ştii cum să-ţi scazi temperatura, încearcă să ţii cont de ajutorul naturii! Pentru că nu este o boală, ci reacţia de autoapărare a organismului în faţa bacteriilor sau a virusurilor, febra ar putea fi controlată cu plante sau uleiuri esenţiale. 

image

Plantele care te scapă de febră

Scoarţa de salcie este folosită de secole pentru a calma durerea, inflamaţia şi febra. Constituenţii caracteristici sunt derivaţii de alcool salicilic precum salicina sau salicozida, salicortina sau salicortozida, fragilina, populina şi tremulacina.

Preparatele din produsul vegetal prezintă acţiune analgezică, antiinflamatoare şi antipiretică. Mugurii de plop au o compoziţie complex de salicină, fiind identificaţi următorii compuşi: derivaţi flavonici, acizi fenolici, glicozide fenolice, care sunt în principal glicozide ale alcoolului salicilic, ulei volatil, rezine, care imprimă produsului vegetal acţiune expectorantă, antipiretică, antimicrobiană, antiinflamatoare.

Creţuşca şi mesteacănul conţin în principal glicozide ale salicilatului de metil, ale aldehidei salicilice şi ale alcoolului salicilic precum şi acid salicilic şi ulei volatil, pentru care studiile au evidenţiat efecte antiinflamatoare, antipiretice, antibacteriene. 

Scapă febră cu remedii naturale. Folosește uleiurile esenţiale 

Multe uleiuri esenţiale ajută la protejarea împotriva infecţiilor bacteriene, fungice şi virale, astfel încât pot susţine organismul să lupte împotriva infecţiei care cauzeză febră. Uleiul esenţial de scorţişoară este eficient împotriva infecţiilor bacteriene şi acest lucru poate ajuta la reducerea febrei.

Masajul cu ulei de ghimbir diluat poate ajuta la reducerea inflamaţiei cu scăderea febrei şi reducerea altor simptome precum greaţă, vărsături şi dureri de cap. Uleiul esenţial de mentă conţine mentol, ingredient principal în soluţiile pentru inhalat şi în loţiunile pentru frecţie ce determină senzaţie de răcire a pielii în caz de febră. 

Uleiul esenţial de eucalipt are proprietăţi antioxidante, antiinflamatoare şi de calmare a durerii, care pot ajuta la scăderea febrei. Uleiul de eucalipt poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor de febră prin reducerea congestiei pulmonare şi nazale, scrie farmaciata.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net