Cum putem scăpa rapid de febra musculară? Trucurile ingenioase pe care trebuie să le știe oricine

Probabil că vasta majoritate dintre noi, dacă nu chiar toți, ne-am confruntat până acum, măcar de câteva ori, cu febră musculară. Nu este un secret pentru niciunul dintre noi că aceasta apare după o activitate fizică intensă, însă nu mulți dintre noi știu că există câteva trucuri ingenioase pentru a scăpa de aceasta mult mai repede!

Febra musculară apare după activități fizice intense / foto: Shutterstock
Febra musculară apare după activități fizice intense / foto: Shutterstock

Nu este deloc o exagerare să spunem că vasta majoritate a oamenilor de pe glob s-a confruntat, de câteva ori de-a lungul vieții, cu febră musculară. Deja știm cu toții că aceasta apare, negreșit, după ce avem o activitate fizică intensă. Este ușor să recunoaștem febra musculară, fiind vorba doar despre o durere musculară care va atinge „vârful” la cel mult o zi, sau două, după ce a apărut, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro. În mod normal, aceasta ar trebui să treacă complet după aproximativ 4 zile.

În ce privește modul precis în care ne afectează febra musculară, ei bine, este vorba rupturi mici la nivel muscular, în urma unei activități fizice intense. Iar când spunem „mici”, nu vă îngrijorați, ele sunt chiar microscopice! De obicei, oamenii au tendința să evite activitățile fizice atunci când au febră musculară, însă, exceptând cazurile în care aceasta este severă, se pare că cel mai indicat este să nu încercați să stați în pat toată ziua, deoarece simptomele se pot agrava!

Cum putem scăpa de febra musculară

Ei bine, dacă știți că urmează să aveți o activitate fizică intensă în perioada următoare, ar fi bine să încercați să puneți în aplicare și câteva „trucuri” pentru a scăpa de febra musculară! De exemplu, se pare că masajul efectuat la 24, 48, sau chiar și 72 de ore de la un antrenament poate reduce masiv durerea provocată de febra musculară.

De asemenea, exită și diferite analgezice la care putem apela, pentru a scăpa de această problemă. De exemplu, analgezicele topice, pe bază de mentol și arnica pot ameliora durerea și pot fi aplicate direct pe locul afectat de durere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net