Suferi de această boală? Uite ce organe îți distrugi dacă nu o controlezi

Nu contează, dacă este vorba despre diabetul zaharat de tipul 1 sau de tipul al doilea, persoanele afectate sunt nevoite să urmeze cu strictețe tratamentul recomandat de medicul specialist. Glicemia crescută pe perioade lungi de timp favorizează apariția unor dezechilibre importate în organismul oamenilor ce suferă de această afecțiune.

1 diabet covid jpg jpeg

De altfel, diabetul zaharat este o boală cronică nevindecabilă, dar care poate fi ținută foarte ușor sub control, dacă persoana afectată respectă recomandările privind tratamentul, alimentația și stilul de viață. 

Atunci când ai diabet, pancreasul nu mai secretă suficientă insulină sau corpul devine rezistent la acțiunile acesteia. Insulina este un hormon important, indispensabil vieții, care preia glucoza din sânge și o introduce în celulele ce se află în corp, pentru a produce energie.

Vezi și Ceaiul negru, elixir pentru sănătate! Cum te ajută să scapi de boli

Diabetul de tip 1, insulinodependent, care apare predominant la copii și tineri, se caracterizează prin absența totală a capacității pancreasului de a produce insulină. Așadar, persoanele afectate sunt nevoite să primească tratament cu insulină pentru a supraviețui și a duce o viață normală. Așadar, diabetul de tip 1 are ca simptome eliminarea excesivă de urină, setea intensă, oboseala și foamea accentuată alături de scăderea în greutate.

Diabetul de tip 2, printre cele mai frecvente forme ale bolii, afectând aproximativ 90% dintre pacienții ce suferă de această boală, are în vedere producția de insulină la niveluri insuficiente. Ca în cazul diabetului de tip 1, acesta are simptome asemănătoare cu diabetul de tip 1, la care se adaugă amorțeala picioarelor și vindecarea înceată a rănilor, alături de vederea încețoșată. Tratamentul de bază are în vedere utilizarea de antidiabetice orale. Atunci când dieta și medicamentele nu sunt suficiente pentru controlul glicemiei, medicul specialist va prescrie insulinei. 

Ce poți face

Controlul glicemiei la pacienții ce suferă de această boală este principala măsurăa pentru a preveni neuropatia diabetică. De asemenea, Asociația Americană de Diabet le recomandă pacienților ce suferă de această boală să urmeze următoarele valori ale glicemiei: 

Între 80 și 130 mg/dl înainte de masă

Mai puțin de 180 mg/dl la 2 ore după masă.

Citește și Ce tipuri de cancer poate declanșa obezitatea. Medicul Mihai Ionescu: ”Este o problemă de sănătate publică!”

Pacienții ce suferă de diabet trebuie să fie consultați periodic de medicul specialist, unul important fiind nevoia de a examina anual, în mod amănunțit, cu nivelul sensibilității de la membrele inferioare. 

Citește toate informațiile despre diabetul de tip 1 și tip 2 pe Click! Sănătate

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Felipe și Regina Letizia la dineul de gală de la Roma, Italia, în rochie de la un brand de masă   profimedia 0945642160 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net