Tot ce trebuie să știi despre botox. Ce cantitate ar trebui să-ți injectezi și care sunt efectele

Ultima actualizare:

Dintre nesfârșitele proceduri cosmetice și regimuri de înfrumusețare disponibile astăzi, injecțiile cu Botox sunt unul dintre cele mai căutate tratamente datorită rezultatelor eficiente și rapide pe care le produc. 

Botoxul este o soluție incredibilă pentru riduri. Foto: Click.
Botoxul este o soluție incredibilă pentru riduri. Foto: Click.

1. Ce este Botoxul?

Botoxul este o soluție incredibilă pentru liniile fine și ridurile de pe fețele noastre, da, dar nu este o magie! Deci, ce este Botox și de unde vine? Botoxul provine dintr-o neurotoxină produsă de Clostridium botulinum, care este bacteria responsabilă de producerea toxinelor botulinice. Sună înfricoșător, dar atunci când sunt folosite în doze foarte mici, ele creează baza pentru a scăpa de acele linii încăpățânate ale frunții și feței. Din punct de vedere medical, Botoxul poate atenua afecțiuni precum durerile de cap intense și transpirația excesivă și chiar poate reduce tensiunea maxilarului.

2. Cum funcționează injecțiile cu Botox

Există cu siguranță un motiv pentru care ridurile apar adesea în locuri previzibile. Folosim conțractii musculare specifice datorită expresiilor frecvent repetate, cum ar fi zâmbetul, încruntarea, etc. De-a lungul timpului, aceste contracții musculare adâncesc și intensifică liniile din piele, lăsându-ne fețele cu riduri. Când se injectează Botox, acesta blochează temporar impulsurile nervoase locale, relaxându-le, înmoaie expresiile și reduce liniile nedorite care vin cu ele.

3. De unde puteți obține injecții cu Botox?

Botoxul este folosit mai ales pentru a trata, reduce și preveni apariția liniilor fine și a ridurilor în zonele cheie de pe frunte, între sprâncene și în jurul ochilor. Cosmetic, poate fi folosit și pentru a subția feța, a reduce liniile din jurul gurii/maxilarului, a mării buzele și a ridica colțurile gurii. În plus, Botoxul este utilizat pe scară largă pentru a trata peste 20 de afecțiuni medicale, inclusiv migrene, tensiunea maxilarului, transpirația excesivă (sub brațe, mâini și picioare), precum și distonie (contracții musculare involuntare sau spasme).

4. Cât de mult Botox ar trebui să-ți pui?

Cantitatea de Botox pe care ar trebui să o aveți se bazează pe propriul set unic de factori, cum ar fi puterea mușchilor care formează aceste linii ale feței în primul rând. Nu se bazează pe cât de adânci sunt liniile, deoarece Botoxul nu este un agent de umplere. Alți factori includ, de asemenea, vârsta și sexul dvs. (bărbații au nevoie de mai multe unități de Botox, având în vedere puterea musculară, comparativ cu femeile). Ceea ce trebuie determinat este cât de mult Botox este necesar pentru a relaxa mușchiul, reducând astfel mișcarea și liniile de pe față.

5. Cât de repede acționează acesta?

Botoxul începe să acționeze la 24 până la 48 de ore după injectare, cu toate acestea, nu vă așteptați să vedeți rezultate complete și acel „efect Botox” până la 2 săptămâni întregi după tratament. Când Botoxul începe să acționeze, veți simți o ușoară încordare a mușchilor, observând o reducere frumoasă a liniilor feței și un aspect mai tineresc.

6. Cât durează injecțiile cu Botox?

Injecțiile cu Botox durează de obicei între 3 și 4 luni, dar, din nou, intervalul de timp variază între indivizi și capacitatea corpului lor de a metaboliza neuromodulatorul.

7. Doare Botoxul?

Atunci când este administrat de un profesionist, Botoxul nu ar trebui să fie o experiență dureroasă. Cel mult, veți simți o mică înțepătură sau o senzație asemănătoare ciupitului, care va dura doar câteva secunde.

8. Mai poți face expresii după un tratament cu Botox?

Botoxul nu ar trebui să vă lase niciodată cu un efect „înghețat”. Când se întâmplă asta, ați pus prea mult Botox! Când Botox-ul este făcut corect, ar trebui să puteți face expresii, având în același timp o față relaxată, bine odihnită, fără linii. Din acest motiv, este esențial să consultați un expert. Botoxul este jumătate știință, jumătate artă, iar atunci când injecțiile tale sunt puse în zona greșită sau sunt întrerupte chiar și cu un milimetru, îți poate schimba expresiile – și nu în bine! 

10. Există efecte secundare la Botox?

Mulți se întreabă la ce se pot aștepta după o injecție cu Botox sau dacă există pericole la care să fii atent. Dacă este administrat corect de un profesionist cu înaltă calificare, Botoxul are foarte puține efecte secundare. Este posibil să aveți puțină roșeață, dar acest efect nu ar trebui să dureze prea mult. De asemenea, pot apărea ușoare vânătăi, deși rare. Ne referim la Botox drept „lifting-ul la ora prânzului”, deoarece puteți veni la clinica în pauza de prânz, vă puteți injecta Botox și puteți reveni la muncă fără nicio problemă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net