Lucruri pe care nu le știai despre botox. Avantaje și dezavantaje

Ultima actualizare:

Botoxul nu are nevoie de prezentare: este una dintre cele mai populare proceduri de îmbunătățire cosmetică. Conform specialiștilor în domeniu, botoxul este cel mai simplu și mai accesibil mod de a trata ridurile și liniile fine de pe față, o modalitate grozavă de „a da timpul înapoi”.

Injecțiile cu Botox sunt foarte populare (foto: Pixabay)
Injecțiile cu Botox sunt foarte populare (foto: Pixabay)

Botox este prescurtarea de la toxina botulinică. Aceasta acționează prin paralizarea mușchilor în care este injectat. Atunci când este administrat în mușchii feței, Botoxul ajută la reducerea ridurilor și oferă un aspect mai tânăr.

Sunt multe informații disponibile despre injecțiile cu Botox și asta ne face să nu mai știm ce este adevărat și ce nu. De exemplu, poate ați auzit că până și cele mai bune tratamente cosmetice cu Botox vă oferă o privire permanent “surprinsă” sau un zâmbet forțat. Deși acesta este doar un mit, este important să învățați cât mai multe posibil înainte de a investi într-un tratament cosmetic cu Botox. Iată câteva lucruri pe care este posibil să nu le cunoașteți despre tratamentele cu Botox.

1. Un tratament cu Botox durează mai puțin de 30 de minute

Dacă sunteți interesat să vă faceți injecții cosmetice cu Botox, dar nu aveți mult timp, nu trebuie să vă faceți griji. O sesiune tipică de injecție cu Botox durează până la 30 de minute. În plus, deoarece procedura nu necesită timp pentru recuperare, puteți chiar să o programați în pauza de masă și să vă întoarceți la muncă după!

2. Botoxul cosmetic a fost inventat accidental

Dr. Jean Carruthers, cel care este creditat cu tratamente cosmetice de pionierat cu Botox, a folosit injecții cu toxină botulină (ingredientul principal din Botox) pentru a trata pacienții cu strabism (alinierea anormală a ochilor) și diplopie (vedere dublă). Nu a trecut mult până când pacienții ei au început să raporteze că ridurile din jurul ochilor lor au dispărut și s-a născut Botoxul cosmetic. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat injecția în scopuri cosmetice în 2002.

3. Și bărbații apelează la Botox

Unii oameni presupun în mod eronat că tratamentele cu Botox sunt doar pentru femei. Cu toate acestea, în timp ce mai multe femei apelează la ele, un număr tot mai mare de bărbați descoperă beneficiile injecției. Societatea Americană pentru Chirurgie Plastică Estetică a raportat că peste 450.000 de bărbați au primit tratamente cu Botox.

4. Botoxul este complet sigur

„Este tratamentul cu Botox sigur?” este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le au oamenii despre această procedură. Răspunsul este un da răsunător, datorită istoriei lungi a Botoxului și a procesului riguros de aprobare a FDA. De fapt, atât de mulți oameni au încredere în Botox încât au fost efectuate peste 1,5 milioane de injecții numai în 2017.

5. Efectele Botoxului durează trei până la patru luni

Spre deosebire de multe tratamente cosmetice, Botoxul nu este permanent. Rezultatele unei sesiuni tipice ar trebui să dureze trei până la patru luni și va trebui să stabiliți un program de tratamente cu Botox în conformitate cu acest calendar pentru o întreținere continuă.

6. Beneficiile sunt rapide, dar nu imediate

Va dura până la o săptămână pentru a vedea o diferență vizibilă după o injecție cu Botox. Odată ce apar rezultatele, nu ar trebui să puteți vedea ridurile și liniile de încruntare (în funcție de locația tratamentului dvs. cosmetic) până când dispare, în trei până la patru luni de la injectare.

Mulți oameni optează pentru această procedură încă de la 30 de ani, ca mijloc de a întârzia procesul de îmbătrânire. Deși are o creștere constantă a urmăririi sale, oricine intenționează să meargă pe calea Botoxului ar trebui să învețe mai multe despre avantajele și dezavantajele procedurii.

Avantajele Botox

Procedura este rapidă:

Întreaga procedură, de obicei, nu durează mai mult de 10 minute, ceea ce o face o opțiune perfectă pentru cei care au un program strâns.

Rezultate rapide

Rezultatele obtinute cu un tratament cu Botox pot fi considerate rapide. Variind de la persoană la persoană, rezultatele maxime sunt de obicei vizibile în decurs de 2-3 zile până la o săptămână după injecții.

Mai puțin invaziv

Tratamentele cu botox se fac exclusiv cu injecții cu ac fin, cu rezultate aproape identice cu cele ale unui lifting chirurgical chirurgical, ceea ce îl face una dintre cele mai puțin invazive proceduri cosmetice.

Economic

O singură injecție cu Botox nu costă de obicei mai mult de câteva sute de dolari. Deși acest lucru poate părea destul de costisitor pentru mulți, tratamentele cu Botox sunt încă considerate una dintre cele mai accesibile proceduri cosmetice.

Mai puține efecte secundare și riscuri

Administrarea corectă a Botoxului pe față nu se răspândește în alte părți ale corpului. Acest lucru îl face considerabil mai sigur, cu mai puține riscuri pentru sănătate în comparație cu alte îmbunătățiri chirurgicale. Cu toate acestea, ca orice alt tratament medical, pot exista și anumite efecte secundare asociate cu Botox; dintre care majoritatea sunt ușoare și se rezolvă în câteva zile.

Utilizări versatile

Botoxul este asociat în primul rând cu scopul său cosmetic, dar există o gamă largă de utilizări pentru medicament în domeniul medical. Unele dintre cele mai frecvent administrate utilizări includ tratamente pentru migrene cronice, hiperhidroză sau transpirație excesivă, incontinența vezicii urinare, durerea asociată cu tulburările TMJ și reducerea cicatricilor de acnee.

Rezultate temporare

Una dintre cele mai bune părți despre obținerea unui tratament cu Botox este că nu durează pentru totdeauna. Dacă vă răzgândiți cu privire la procedură sau nu sunteți mulțumit de rezultate, puteți aștepta pur și simplu ca medicamentul să se dizolve din mușchi.

Dezavantajele Botoxului

Rezultate temporare

Unul dintre aspectele cheie ale Botoxului care servește drept avantaj al tratamentului poate fi, de asemenea, un dezavantaj major. Rezultatele Botoxului sunt de natură temporară și durează doar aproximativ 3 până la 6 luni. Pacientul ar trebui să se întoarcă pentru programările ulterioare pentru a menține efectele tratamentului.

Durere și vânătăi

Injecțiile cu botox nu sunt, în general, considerate dureroase. Unii pacienți, totuși, pot prezenta o anumită durere și chiar ocazional vânătăi la locul injecțiilor. Durerea apare doar în momentul administrării, iar vânătăile poate dura doar o zi sau două.

Dezvoltarea toleranței

Deoarece Botoxul trebuie administrat în mod repetat, eficacitatea sa se poate reduce odată cu trecerea timpului. Pacienții pot dezvolta o anumită toleranță la medicament, ceea ce poate necesita o doză mai mare de toxină pentru a obține aceleași rezultate pe măsură ce crește numărul de tratamente.

Efecte secundare potențiale

Se știe că tratamentele cu botox au riscuri minime, cu efecte secundare ocazionale care dispar de obicei în 24-48 de ore. Dar unii pacienți pot dezvolta efecte secundare care pot dura săptămâni. Acestea pot include pleoapele căzute, dureri de cap, dureri de gât, greață etc. Au existat și unele cazuri de reacții alergice; Pacienții tratați cu antibiotice trebuie să ia măsuri de precauție speciale înainte de a primi un tratament cu Botox.

„Fața înghețată”

Deoarece Botoxul funcționează prin "înghețarea" mușchilor într-o anumită zonă, utilizarea excesivă a medicamentului poate împiedica o persoană să formeze anumite expresii faciale, cum ar fi zâmbetul, încruntarea etc., care în cele din urmă se rezolvă în câteva zile.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ardei umpluti in ghiveci jpg
image png
cub horoscop 2 gif
515 jpg
horoscop 3 august webp
zodii norocoase jpg
placinta branza adobestock jpg
unnamed jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net