Un produs banal comercializat și în România este atât de iute încât poate provoca otrăvire! A fost retras de la vânzare într-o țară europeană

Un preparat banal care se găsește și pe rafturile magazinelor din țara noastră a fost declarat periculos de către autorități și retras de la vânzare, într-o țară europeană. Este vorba despre tăiței instant sud-coreeni, care ar fi atât de iuți încît pot provoca probleme de sănătate.

Tăițeii ar fi atât de iuți încât pot provoca probleme de sănătate
Tăițeii ar fi atât de iuți încât pot provoca probleme de sănătate

În Danemarca, tăiței instant sud-coreeni au fost retrați de la vânzare, după ce autoritățile au descoperit că ar putea pune în pericol sănătatea oamenilor. Mai precis, agenția alimentară din această țară a descoperit faptul că acest produs atât de popular în mai multe țări europene poate provoca „otrăvire acută”, din cauza faptului că este mult prea iute.

Autoritățile din Danemarca au analizat trei sortimente de tăiței ai Samyang Foods, iar în urma cercetătorilor făcute de Administrația Daneză de Medicină Veterinară și Alimentară, a fost depistat un nivel periculos de capsaicină în aceste produse, adică exact componenta a ardeiului iute. Astfel, autoritățile din această țară au decis retragerea de la vânzare a acestor sortimente de tăiței.

Produsul banal retras de la vânzare deoarece este prea iute

În urma cercetărilor făcute de către autoritățile din Danemarca, s-a decis ca cele trei produse din linia de ramen instant Samyang, care au fost depistate ca fiind periculoase, să fie retrase de pe rafturile magazinelor. Mai precis, este vorba despre Buldak 3x Spicy & Hot Chicken, 2x Spicy & Hot Chicken, cât și Hot Chicken Stew, care de acum nu vor mai putea fi găsite în magazinele din Danemarca.

Un lucru important pe care trebuie să îl avem în vedere este faptul că acești tăiței, care ar fi atât de iuți încât pot provoca probleme de sănătate, sunt comercializați și în țara noastră. Autoritățile din Danemarca au precizat că nivelul dintr-un singur pachet a fost „atât de mare, încât prezintă riscul ca persoana care îi consumă să dezvolte otrăvire acută”, potrivit informațiilor de la PRO TV. Cei care deja au aceste produse acasă au fost sfătuiți fie să le arunce, fie să meargă cu ele înapoi la magazine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net