Unic în Europa: Dr. Rareș Nechifor a lansat prima comunitate online pentru femeile cu fibrom uterin

Ultima actualizare:

Fibromul uterin, cea mai frecventă tumoră a sistemului reproductiv feminin la nivel mondial, afectează în România două milioane de femei. Care este tratamentul clasic și ce alte alternative terapeutice există aflați de la dr. Rareș Nechifor, medic primar radiologie intervențională. 

fiere durere de burta jpeg

Fibroamele uterine sunt tumori benigne frecvente, care apar la aproximativ 70% dintre femei. De obicei, sunt descoperite întâmplător la un consult ginecologic de rutină. Alteori, femeia se prezintă la medic din cauza unor simptome caracteristice acestei boli: sângerari uterine, tulburări de tranzit intestinal, dureri abdominale, tulburări de menstruație, creșterea în volum a abdomenului sau infertilitate.

În România, sunt două milioane de femei cu fibrom uterin, dintre care doar un milion sunt simptomatice. Acestea prezintă dureri, sângerări abundente sau infertilitate și își ajung la medic pentru a rezolva problema. Majoritatea femeilor care merg la medic aleg chirurgia și din cauza faptului că nu sunt informate despre alternativele terapeutice. Astfel, ele își pierd uterul.   

Terapii principale și secundare

Pentru că jumătate dintre femeile care descoperă că suferă de fibrom uterin sunt la vârstă activă, între 20 și 50 de ani, ele au dreptul să aibă acces la o informare corecta și completă și apoi la tratamentul cel mai potrivit pentru prezentul și viitorul lor. 

Dr. Rareș Nechifor, medic primar radiologie intervențională
Dr. Rareș Nechifor, medic primar radiologie intervențională

„Fibromul uterin nu este o boală gravă, ea se poate trata ușor și eficient fără să pierzi nimic din corp și din feminitate. Există cel puțin 3 soluții terapeutice principale (histerectomie, miomectomie și embolizare) și alte 3 terapii secundare (hormonal, ablație, medicină alternativă). Practic, nicio pacientă nu primește în cabinetul medical suficiente informații pentru a putea înțelege care dintre cele 6 soluții este cea mai potrivită pentru ea”, explică dr. Rareș Nechifor.

Întâlnire între paciente și medici  

În acest sens, dr. Rareș Nechifor, medicul primar radiologie intervențională care a realizat cu succes cel puțin 8.000 de intervenții de embolizare a fibromului uterin, a creat o platformă online. Această comunitate va fi locul de întâlnire și dialog al femeilor care s-au vindecat, a celor care au primit diagnosticul și a medicilor implicați în tratamentul fibromului uterin, indiferent de specialitate: ginecologi, chirurgi, radiologi intervenționiști, imagiști, medici de familie, specialiști în problemele de fertilitate.

„Este necesar să construim canale de comunicare eficiente prin care pacientul să se conecteze la medici diferiți. Îmi doresc ca platforma noastră, comunitatea femeilor cu fibrom uterin, să fie un model pentru numeroase alte comunități de pacienți cu alte afecțiuni. Modelul propus, acela de dialog, de interdisciplinaritate, de informare corectă și completă, ideea de alternative și de libertate de a alege îmi doresc să schimbe în timp situația actuală și să devină modelul de funcționare al unui sistem medical modern, aflat cu adevărat în slujba oamenilor.”, a mai precizat medicul Rareș Nechifor, membru fondator al Societății Române de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională din România (2009).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net