Veste dură pentru pacienții români! Ar putea fi interziși în străinătate din cauza unui motiv neașteptat

Ultima actualizare:

O anumită categorie de pacienți din țara noastră a primit o veste dură! Tratamentul în mai multe țări din Uniunea Europeană le-ar putea fi interzis, iar cauza acestei probleme este chiar statul român!

Unele datorii datează din 2015 / foto: Shutterstock
Unele datorii datează din 2015 / foto: Shutterstock

Din păcate, pacienții din țara noastră care au nevoie de tratament dincolo de hotare ar putea avea surpriza neplăcută de a nu mai fi primiți la spitalele din anumite țări ce fac parte din Uniunea Europeană. Iar motivul pentru această situație șocantă ar fi faptul că statul român nu a achitat facturile pentru operațiile și tratamentele făcute până acum! Suma care trebuie plătită de autorități se ridică la 340 de milioane de euro, iar unele datorii sunt chiar din anul 2015!

Cea mai mare parte a datoriilor care trebuie achitate este față de Germania, fiind vorba despre o sumă de peste 130 de milioane de euro. De asemenea, datoriile față de Spania ajung la aproximativ 50 de milioane de euro, cele pentru Italia sunt în jurul valorii de 43 de milioane de euro, iar Franței îi sunt datorate aproximativ 39 de milioane de euro.

Unele datorii datează din anul 2015

Aceste cifre îngrijorătoare au fost făcute publice Valeria Herdea, șefa Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

„Străinii ne cer să achităm măcar eșalonat, dacă mai vrem acces la serviciile lor medicale”, a spus aceasta, potrivit Antena 3 CNN. În ultimii cinci ani, statul nu a acordat decât foarte puțini bani acestor servicii, în ciuda solicitărilor CNAS. Din aceast motiv, datoriile au început să se acumuleze.

„Este un risc semnificativ. Pe baza regulamentelor europene cetățenii români pot să beneficieze în caz de urgență, pe baza cardului european sau pe baza formularului E 112, atunci când serviciile nu sunt disponibile în România, de tratamente în orice țară a Uniunii Europene.

În ultimii cinci ani, din motive de constrângeri bugetare și din cauza creșterilor interne probabil nu s-au mai alocat banii necesari. E nevoie să facem măcar o eșalonare și să rezolvăm problema”, a explicat europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cornel dinu
image
image
image
image
image
image
rachel evans barbie (3) jpg
carte pexels jpg
tezaur bnr jpeg
napoli mancare top jpg
vacanta copii shutterstock 1023205405 png
jandarmi ploiesti jpg
fractura femur ok jpg
fructe pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net