Ar putea fi Rusia deconectată de la internetul global?

Lumea, atât fizică, cât și digitală, se află într-o perioadă fără precedent, pe măsură ce conflictul din Ucraina se dezlănțuie.

cei mai periculosi pentru internet jpeg

Giganți precum Meta, Google și Apple, care s-au considerat întotdeauna firme de tehnologie neutre, își arată acum susținerea pentru Occident și pentru valorile vestice- interzicând produsele în Rusia ca răspuns la invazia acesteia.

Între timp, internetul în sine se schimbă pentru utilizatorii ruși - cu Twitter și Facebook blocate, TikTok nu le permite utilizatorilor ruși să posteze, iar poliția ar fi oprit oamenii de pe străzi pentru a vedea ce văd pe telefoanele lor.

Acum există întrebări dacă conflictul poate nu doar să modifice geografia lumii, ci să schimbe fundamental natura internetului global.

Ar trebui să fie tăiată Rusia de la internet?

 Guvernul ucrainean a selectat firmele de tehnologie individuale pentru a le cere să interzică serviciile în Rusia, iar lista firmelor de tehnologie care refuză să facă afaceri sau să vândă produse acolo crește pe zi ce trece.

Acum, liderii ucraineni cunoscători de tehnologie cer ceva mai mare - ca Rusia să fie complet deconectată de la internetul global.

Apelurile au fost răspunse cu un „Nu” categoric din partea ICANN (Corporația de Internet pentru Nume și Numere Alocate), care se ocupă de guvernanța internetului. I s-a cerut să revoce domeniile de nivel superior ale Rusiei, cum ar fi .ru, împreună cu certificatele Secure Sockets Layer (SSL) asociate națiunii.

Dar sloganul său este „One World, One Internet” și în răspunsul său către vicepremierul ucrainean Mykhailo Fedorov, șeful executivului ICANN, Goran Marby, a spus: „În cadrul misiunii noastre, menținem neutralitatea și acționăm în sprijinul internetului global. Misiunea noastră nu nu se extinde la luarea de acțiuni punitive, emiterea de sancțiuni sau restricționarea accesului împotriva segmentelor de pe internet - indiferent de provocări.”

Grupul de confidențialitate digitală Electronic Frontier Foundation (EFF) a fost una dintre numeroasele organizații care au susținut decizia.

Într-o declarație , Corynne McSherry și Konstantinos Komaitis de la EFF au spus că războiul nu este momentul pentru a se „încurca cu internetul”. Interferența cu protocoalele fundamentale ale infrastructurii internetului ar avea „consecințe periculoase și de lungă durată”, potrivit BBC.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
oala presiune jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net