Google Maps a adăugat opțiunea rută ecologică în România

Google i-a anunțat pe utilizatorii Google Maps că opțiunea de rută ecologică este disponibilă atât în România, cât și în alte 40 de țări din Europa.

google maps jpeg

Această nouă opțiune reprezintă economie de bani și reducerea emisiilor de carbon. Google Maps afișează alături de traseul cel mai rapid, ruta prin care puteți avea cel mai mic consum de combustibil.

Vezi și: Scandal la nivel european! Google a urmărit locația utilizatorilor săi. Sancțiuni de milioane de dolari

„Google Maps va afişa ruta ecologică la fiecare căutare, în cazul în care aceasta este diferită de ruta cea mai rapidă. Utilizatorul va vedea afişate economia relativă de combustibil pe ruta ecologică (exprimată ca procent din consumul pe ruta rapidă) şi diferenţa de timp între cele două trasee. În cazul în care cineva vrea ca Google Maps să-i afişeze întotdeauna ruta cea mai rapidă, poate să o facă alegând această opţiune din „Setări”, a transmis compania.

Utilizatorii pot selecta și tipul de motor al mașinii, iar asta îi va ajuta să le apară cea mai eficientă rută și estimări mai exacte privind consumul.

Citește și: Wow! Uite ce a surprins Google Maps pe o plajă din Spania! Utilizatorilor nu le-a venit să creadă

Efectele noii funcții în alte țări

Compania a mai transmis că funcţia de rută ecologică a fost lansată inițial în Statele Unite, Canada şi Germania, iar rezultatul a fost reducerea de aproximativ jumătate de milion de tone metrice ale emisiilor de carbon. Acest rezultat reprezintă echivalentul scăderii traficului auto de pe şosele cu 100.000 de maşini cu motor termic.

Vezi și: Google Wallet a venit în România! Merită să instalezi aplicația? Review sincer

„Această soluţie tehnologică este posibilă graţie datelor privind eficienţa combustibililor şi energiei electrice furnizate de European Environment Agency şi de Department of Energy’s National Renewable Energy Laboratory (NREL) din Statele Unite. Coroborând cu datele Google Maps privind trendurile de trafic, Google a dezvoltat modele avansate de machine learning pentru cele mai utilizate tipuri de motor din fiecare regiune”, a mai spus compania.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net