Nu ai semnal? Topul telefoanelor din 2022 cu cea mai bună recepție GSM
În acest moment, piața curentă de telefoane mobile este plină de opțiuni și ne putem aștepta ca fiecare telefon să aibă un sistem de recepție a semnalului 3G sau 4G de ultimă generație.
Din păcate, nu este mereu cazul. Pentru a reduce drastic costurile de producție, marile corporații au încercat, pe cât posibil, să reducă calitatea diferitelor materiale.
Așadar, cu cât costul de producție e mai mare, acesta este direct proporțional cu calitatea materialelor. Totuși, chiar dacă România are o acoperire 4G bună în zonele orașelor, cât și în unele zone rurale, unele telefoane se descurcă mult mai bine să capteze undele radio ale antenelor GSM.
În același timp, aceste terminale mobile se bucură de ultima generație de tehnologie privind calitatea camerelor, cât și calitatea apelurilor audio și video. În același timp, ne putem bucura de ultima tehnologie a procesoarelor interne ale telefoanelor, dar și de o memorie RAM mult mai mare, asta traducându-se într-o viteză mult mai mare cu care funcționează telefonul mobil.
Așadar, astăzi vom analiza recepția semnalului telefoanelor Google Pixel 6, Samsung Galaxy S21 și Apple iPhone 13.
Google Pixel 6, o apariție apreciată pe piața românească
Pixel a fost întotdeauna un brand ce era foarte greu de găsit pe piața românească de telefoane mobile. Telefoanele din seria trecută, Pixel 4a, 3XL și 3a reprezentând un telefon nișat, destinat persoanelor ce au destulă încredere să-și achiziționeze terminalele mobile din diferite magazine on-line din străinătate. Din fericire, ăsta nu este cazul și lui Google Pixel 6, apărut recent în magazinele de specialitate de la noi din țară. Acest model s-a clasat pe locul 1 în ceea ce privește conectivitatea la rețeaua de telefonie mobilă, această opțiune venind după mai multe îmbunătățiri făcute de către compania Google privind conectica terminalului mobil.
Bucurându-se de cea mai nouă generație de procesoare, dar și de un sistem de operare optimizat, în primul și în primul rând, pentru terminalele deținute de către Google, Pixel 6 vine cu conectivitate de ultimă generație, 5G, iar asta este esențial în ziua de astăzi, dacă îți dorești o conectică puternică. Cât despre viteza de rețea a acestui dispozitiv, pentru a utiliza rețeaua 5G, trebuie să vă aflați într-o zonă care acceptă rețeaua 5G și, bineînțeles, un abonament de telefonie mobilă ce suportă această rețea.
Samsung Galaxy S21, telefonul ce a pornit acapararea modelului Galaxy Note
După o lansare ce a adus milioane de dolari în buzunarul companiei, dar și milioane de zâmbete pe chipul consumatorilor, Galaxy S21 a dat trendul în acapararea seriei Galaxy Note, serie ce nu a primit niciun model anul acesta.
În același timp, e important să notăm că acest terminal mobil vine în două variante S21 și S21 5G, cea din urmă bucurându-se de o conectică la fel de apreciată ca a lui Pixel 6. Chiar și așa, în funcție de buget, și terminalul fără 5G se bucură de o recepție a semnalului de o calitate semnificativă. Fiind alcătuit din tehnologia de ultimă generație dezvoltată de către Samsung și de parteneri, acest telefon mobil va face față fiecărei zone, chiar dacă nicio antenă GSM nu este disponibilă prin împrejurimi. Potrivit SmartphonesRevealed, Samsung S21 are printre cele mai bune scoruri când vorbim despre puterea semnalului.
Chiar și așa, persoanele ce dețin un Samsung Galaxy S21 ce are procesorul Exynos (comercializat doar în SUA și China) se vor putea plânge de lipsa semnalului, indiferent de zona în care persoana se află. Până acum, nu s-a aflat motivul pentru care telefoanele Samsung ce sunt echipate cu procesorul Exynos nu fac față unei rețele 4G sau 5G.
Apple iPhone 13, telefonul ce ridică standardul de calitate
Această companie a fost mereu un titan al industriei, reprezentându-se pe piața internațională prin prisma terminalelor de calitate superioară pe care le livrează. Bineînțeles, când vorbim de calitate, indiferent de zona la care ne referim, Apple iPhone 13 câștigă un loc printre fruntași.
Echipat cu un procesor de ultimă generație, acesta promite o calitate superioară, indiferent de zona în care dorim să-l folosim. Chiar și așa, iPhone nu a oferit de foarte mult timp îmbunătățiri telefoanelor din ultima generație pe partea de conectivitate, iar chipsetul care suportă o calitate înaltă a frecvențelor 5G este comercializat doar pe teritoriul Statelor Unite, conform publicației MacRumors. De asemenea, în urma noului update software, Apple se așteaptă ca durata de viață a bateriei și stabilitatea privind recepția semnalului GSM să se îmbunătățească.
Puteți urmări știrile Click! și pe Google News