Samsung anunță primul cip pentru smartphone cu GPU AMD. Tot ce trebuie să știi

Samsung a anunțat Exynos 2200, noul său procesor mobil intern pentru smartphone-uri. Este primul sistem mobil pe cip care include un GPU cu arhitectura grafică AMD RDNA 2, permițând funcții precum ray tracing accelerat de hardware.

image

Colaborarea cu AMD a fost de lungă durată. Cele două companii au anunțat pentru prima dată un acord de licență în 2019, apoi AMD a confirmat anul trecut că „următorul SoC mobil emblematic” al Samsung va folosi RDNA 2, scrie The Verge.

Samsung a anunțat lansarea Exynos 2200 în 11 ianuarie, dar a evenimentul a întârziat. 

Exynos 2200 este fabricat pe procesul Samsung de 4 nm EUV. 

Samsung marchează acest GPU drept „Xclipse”, iar SVP-ul AMD al tehnologiei GPU Radeon, David Wang, a declarat că este „primul rezultat al mai multor generații planificate de grafică AMD RDNA în SoC-urile Exynos”.

Informații despre procesor

În ceea ce privește procesorul,  Exynoss 2200 folosește nuclee Armv9:  un „nucleu emblematic” Cortex-X2 de mare putere, trei nuclee Cortex-A710 pentru performanță echilibrată și patru nuclee Cortex-A510 mai eficiente. Există, de asemenea, un NPU actualizat despre care Samsung spune că oferă performanțe de două ori mai mari decât predecesorul său, iar arhitectura ISP este concepută pentru a suporta senzori de cameră de până la 200 de megapixeli.

Cele mai performante cipuri Exynos ale Samsung sunt prezente în seria de telefoane Galaxy S, deși modelele vândute în SUA și pe anumite alte piețe folosesc SoC-urile Snapdragon de la Qualcomm. 

Alți producători de telefoane precum Vivo folosesc ocazional cipuri Exynos în propriile dispozitive. Probabil, va trebui să așteptăm până când Galaxy S22 va apărea pe piață. Doar atunci vom putea afla dacă tehnologia AMD presupune un salt înainte semnificativ în performanța GPU-ului mobil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net