VIDEO A fost descoperit unul dintre cei mai mari prădători care au trăit pe Pământ

image
Pliosaur (Foto: BBC)

Pliosaurul, un monstru al mării cu un craniu de 2,4 metri, a fost numit "cel mai înfricoşător prădător din câţi au trăit".

Fosila de 155 milioane de ani a fost descoperită întâmplător în Anglia de un localnic.

Kevan Sheehan a povestit pentru BBC cum a găsit craniul: "A fost noroc pur. Eram pe plajă şi am văzut trei bucăţi. Habar n-aveam ce sunt, dar am început să le trag din nisip. De atunci, în fiecare an merg acolo şi găsesc alte bucăţi", povesteşte Sheenan.

Bărbatul a decis să nu precizeze locul exact al descoperirii, invocând faptul că zona este periculoasă din cauza căderilor de pietre.

simeon stalpnicul png
Pliosaur (Foto: BBC)

Sheehan a descoperit fosila în urmă cu 18 luni, însă nu a vrut să o arate publicului până când piesele din craniu nu au fost asamblate.

"Acest craniu este 95% complet şi, probabil, unul dintre cele mai mari şi, cu siguranţă, unul dintre cei mai bine conservaţi pliosauri care au fost găsiţi în lumea întreagă", a spus Richard Edmonds, managerul Consiliului din Coasta Jurassic din Dorset.

Oamenii de ştiinţă estimează că Pliosaur, care a trăit în perioada jurasicului şi a cretacicului, ar fi măsurat 18 metri lungime şi că ar putea reprezenta o nouă specie.

"Probabil că este cel mai de temut prădător care a trăit vreodată pe Pământ. Stând în faţa craniului imens îţi imaginezi această bestie holbându-se la tine şi fixându-te cu privire. Doar gândul ăsta îţi face părul măciucă", a declarat paleontologul Richard Forrest.

VIDEO

cub visarion alexa png
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
weddingfeast 2841610 1920 jpg
reghecampf si anamaria prodan
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Charles si regina Elisabeta a II-a
Kayley Stead a fost părăsită de logodnicul ei jpg
Scandal în Parlament FOTO: Captură Video George Simion
Roger Waters FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
asteroid jpeg
21 Josephine cu Constantin Tanase IMG 6696 jpg jpeg
iphone sursa FOTO Pixabay
mănăstire San Estevo Ourense sursa youtube jpg
Cappadocia
cub visarion alexa png