Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu, dar nu pe Aleea artiștilor. Când și-a aranjat locul de veci
Alexandru Arșinel a trăit una dintre cele mai mari cumpene ale vieții, în anul 2013, când a fost supus unui transplant de rinichi, pentru care a fost atacat din multe direcții, fiind acuzat că a fost favorizat.
Locul de veci, pregătit în perioada transplantului din 2013
Maestrul ne-a părăsit, joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani, starea sa de sănătate deteriorându-se într-un ritm galopant, în ultimele luni. Artistul a fost marcat de experiența din perioada transplantului de rinichi, așa că a decis să își pregătească locul de veci din timp.
Vezi și: Ultima persoană care a vorbit cu Alexandru Arșinel înainte ca actorul să fie dus la azil
„Sunt un om gospodar. Mi-am făcut mormânt la Bellu. Să n-aibă grijă copiii, când n-o să mai fiu”, declara Alexandru Arșinel, în perioada aceea, într-un . Ani de zile, cine umbla pe aleile din Bellu, pe lângă capela centrală, se freca la ochi când vedea numele lui Alexandru Arșinel scris pe monumentul din marmură închisă la culoare.
Citește și: Alexandru Arșinel, în urmă cu aproape un an: „Mi-ar fi plăcut să las urme pozitive pentru România”
Ei bine, maestrul s-a asigurat că la momentul decesului, tot ce le rămâne urmașilor de făcut sunt organizarea funeraliilor și gravarea anului decesului, pe monument. Locul de veci este amplasat în zona sudică a cimitirului Bellu din București, pe o alee principală de lângă capelă, iar pe monument este trecut și numele și anul nașterii soției regretatului artist.
Vezi și: Cum a ajuns actor Alexandru Arșinel? A avut o poveste impresionantă de viață
Mormântul maestrului Arșinel nu este pe Alee artiștilor, ci în plan opus, pe diagonală față de binecunoscutul sector din Bellu, destul de aproape de Aleea scriitorilor, unde sunt înmormântați Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Nicolae Labiș, Liviu Rebreanu sau Adrian Păunescu.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!