Alimentul pe care nu trebuie să-l consumăm la micul dejun. Cine îl mănâncă are toată ziua compromisă

20 octombrie 2024 9:42   Fapt divers

Pentru cei mai mulți dintre noi deja a devenit un obicei să mâncăm pâine prăjită la micul dejun. Acest aliment s-a transformat într-o prezență comună la masa noastră de dimineață, însă un faimos medic nutriționist ne spune că pâinea prăjită nu este tocmai recomandată, la micul dejun!

Indiferent dacă întingem pe ea puțin unt, sau o mâncăm cu ouă sau carne, pâinea prăjită este o prezență comună la masa noastră de dimineață. Nenumărați români, dar și oameni de-a lungul întregii lumi, consumă acest aliment la prima masă a zilei, însă vom fi surprinși să aflăm faptul că pâinea prăjită nu este tocmai potrivită, pentru această masă importantă din zi!

Într-o postare făcută pe pagina ei de TikTok, medicul nutriționist Estíbaliz García ne spune că pâinea prăjită nu este deloc potrivită pentru micul dejun, cel puțin, nu întotdeauna! Ea ne spune că dacă prima noastră masă din zi constă doar în pâine prăjită cu unt, sau cu ulei, mai bine nu mâncăm deloc!

Pâinea prăjită nu este întotdeauna potrivită pentru micul dejun

Ea ne spune că, în loc să ne ofere energie pentru ziua pe care o avem în față, pâinea prăjită consumată în acest fel are exact efectul opus! Iar motivul pentru care acest tip de masă este atât de nepotrivit este faptul că nu conține suficient de multe proteine, sau grăsime!

Iar pentru a remedia această situație, medicul nutriționist ne spune că tot ce trebuie să facem este să consumăm pâinea prăjită alături de alimente precum avocado, sau ouă! În plus, experta ne mai spune că la micul dejun ar trebui să includem și iaurt, sau lapte, pentru proteinele de bună calitate pe care aceste alimente le conțin.

Greșeala pe care mulți români o fac dimineața

Pe lângă pâinea prăjită consumată alături de unt, o altă greșeală pe care foarte mulți români o fac la prima masă din zi este faptul că aleg să bea suc!

Medicul nutriționist Estíbaliz García ne mai spune și faptul că astfel de băuturi sunt mult prea bogate în fructoză și au un conținut mult prea mic de fibre! Din această cauză, vor avea cam același efect precum pâinea prăjită cu unt, mai precis, ne vor face să ne simțim flămânzi în doar câteva ore!

Mai multe