Ce legume se plantează în grădină numai în luna octombrie. Sunt rezistente la frig și îți vor oferi o recoltă bogată și delicioasă

18 septembrie 2024 13:40   Fapt divers

Luna septembrie pare să treacă într-un ritm amețitor, iar după cum putem observa, deja începem să ne apropiem de începutul lui octombrie. Iar în această perioadă din an este foarte important să știm ce putem planta în grădină, dacă ne dorim o recoltă bogată și delicioasă, chiar și târziu în iarnă!

Munca nu se termină niciodată atunci când avem propria curte, nici măcar când începem să ne îndreptăm către perioada rece din an. Cum deja nu ne mai desparte foarte mult timp de luna octombrie, este foarte important să știm ce putem planta în această perioadă, dacă ne dorim să avem produse naturale și delicioase, crescute în propria noastră grădină.

Această lună este perfectă pentru semănături, plantări de flori, cât și de legume, deoarece ne vor ajuta să începem anul următor cu un avans considerabil față de cei care ignoră această lună. Iar în primul rând, dacă cultivăm salată în luna octombrie, mai putem să ne bucurăm de o mică recoltă, înainte ca plantele să intre în repaus până în martie!

Ce putem planta în luna octombrie

În al doilea rând, o mulțime de soiuri de ceapă pot fi plantate în octombrie. Ea va avea nevoie de multă umiditate, așa că nici nu va fi nevoie să ne obosim prea mult cu udatul, pe măsură ce vremea începe să fie dominată de ploi.

De asemenea, usturoiul este și el perfect pentru octombrie. El va face rădăcini înainte de sosirea iernii, iar anul viitor vom putea recolta usturoiul mult mai rapid decât în mod obișnuit, dacă deja îl plantăm acum. Alte alegeri perfecte pentru luna următoare sunt morcovii, spanacul, dar și țelina.

Ce flori putem planta în octombrie

Nici elementul estetic al grădinii noastre nu trebuie ignorat toamna, iar în luna octombrie, putem planta câteva flori superbe, care ne vor încânta de-a lungul anului!

Mai precis, este vorba despre bulbi de narcise, sau, dacă dorim, de lalele! De asemenea, în luna care urmează mai putem planta și flori de perete, ori panseluțe de iarnă. Chiar și plantele perene și bienale pot fi perfecte, în luna octombrie.

Mai multe