Cine este regina care își decapita iubiții după ce întreținea relații intime cu ei. A fost una dintre cele mai puternice femei din istorie

20 decembrie 2023 8:11   Fapt divers
Ultima actualizare:

În istoria plină de figuri remarcabile, regina Amina iese în evidență ca o lideră puternică și controversată, ale cărei fapte uimitoare au lăsat o amprentă adâncă în istoria statului Zazzau, actualul oraș nigerian Zaria. Regina Amina, cunoscută și pentru obiceiul său de a-și decapita iubiții după o noapte de amor, a fost o femeie excepțională și un comandant militar de temut.

Crescută în umbra politicii și a războiului

Născută la mijlocul secolului al XVI-lea, Amina a avut o educație de excepție sub îndrumarea bunicului său. Favorizată pentru priceperea sa în problemele politice și militare, ea a devenit o războinică desăvârșită, distingându-se în cavaleria fratelui ei.

Ascensiunea la putere și conducerea unui Imperiu

După decesul părinților și al fratelui său, Amina a preluat frâiele regatului Zazzau în 1576, devenind regina care avea să conducă timp de 34 de ani. În timpul domniei sale, ea și-a extins teritoriul cu pricepere militară, ajungând să controleze regiuni mari, inclusiv Kano, Katsina și până la gura Nigerului în sud.

Zidurile Aminei și cultivarea nucilor de Kola

Amina nu a fost doar o comandantă de succes, ci și un constructor și un lider preocupat de bunăstarea supușilor săi. Îi sunt atribuite "zidurile Aminei", construite pentru a proteja teritoriile cucerite, și inițierea cultivării nucilor de kola, consolidând astfel bogăția regatului Zazzau.

Legenda surprinzătoare despre Regina Amina

Însă, printre realizările sale excepționale, regina Amina a fost subiectul unei legende fascinante. Se spune că, în fiecare oraș pe care îl cucerea, își alegea un bărbat pentru o noapte de amor, iar în dimineața următoare îl decapita. Aceasta a rămas în istorie ca regina care își decapita iubiții după o noapte de pasiune.

Moartea acesteia

Regina Amina nu s-a căsătorit niciodată și nici nu a avut copii, însă moștenirea ei a fost transmisă prin descendenții fraților săi, care astăzi se numără printre elitele conducătoare ale Nigeriei. Amina a murit în 1610, într-una dintre luptele sale, rămânând în istorie ca una dintre cele mai puternice femei conducătoare.

Mai multe