Cum vă puteți asigura că mâncarea nu se va mai lipi de tigaie și de oală? Trucurile ingenioase folosite de gospodinele cu experiență

2 iulie 2025 7:31   Fapt divers

Mâncarea lipită de oală sau de tigaie nu este doar o simplă problemă peste care vom putea trece imediat, deși este supărătoare. În unele cazuri, ne poate distruge complet mâncarea. Din acest motiv, este important să știm trucurile ingenioase pe care gospodinele cu experiență le folosesc pentru a evita complet această situație.

Multora dintre noi ni s-a întâmplat să fim nevoiți să stăm lipiți de oală atunci când gătim și să amestecăm constant, pentru ca mâncarea să nu se lipească. Această situație nu numai că este supărătoare, dar în anumite cazuri chiar poate să ne distrugă complet mâncarea. Și deși putem cădea în capcana de a crede că singura rezolvare este să cumpărăm o tigaie nouă, există câteva trucuri care ne pot scăpa de această situație.

De exemplu, mulți dintre noi punem mâncarea în tigaie imediat după ce am adăugat uleiul. Acest lucru este o greșeală, iar gospodinele cu experiență știu că uleiul trebuie să fie deja încins atunci când adăugăm mâncarea în tigaie. De asemenea, alimentele trebuie să fie cât mai puțin umede, atunci când ajung în tigaie. Cel mai bine este să le lăsăm să ajungă la temperatura camerei și să le tamponăm cu un prosop de hârtie înainte.

Metodele ingenioase care vă pot salva preparatele

De asemenea, tigaia nu trebuie aglomerată. În caz contrar, temperatura uleiului scade și se va elibera umezeală. Astfel, indiferent de ce am prăji, mâncarea noastră se va lipi de tigaie și se va arde.

O metodă foarte eficientă de a evita complet această problemă este să ungem fundul oalei, sau tigaia, cu puțin ulei înainte de a începe să gătim. Apoi, trebuie să presărăm puțină sare, iar de abia atunci vom putea începe să gătim. Desigur, nu trebuie aplicată decât puțină sare, pentru a nu schimba gustul mâncării.

Tigaia trebuie să fie cât mai curată

De obicei, cele mai vulnerabile tigăi și crătiți sunt cele din aluminiu. Acest material este unul poros, iar mâncarea voastră se va lipi mult mai repede de o astfel de suprafață. Iar un alt sfat pe care trebuie să îl aveți în vedere este unul care sună banal, dar care este foarte ușor de trecut cu vederea.

Mai precis, trebuie să vă asigurați că tigaia voastră este cât mai curată, înainte de a începe să prăjiți. Diversele resturi și urme din preparate pregătite anterior pot avea un efect devastator, care vă va face mâncarea să se lipească și să se ardă.

Mai multe