De ce este bine să încălzești farfuriile înainte de a servi masa? Doar bucătarii profesioniști știu acest truc
Când vine vorba despre trucuri în bucătărie, deja fiecare dintre noi știm că există nenumărate posibilități de a devia de la „normă”, pentru a îmbunătăți gusturile din farfurie. Fie că vorbim despre adăugarea unui ingredient favorit, ori mici modificări ale rețetelor consacrate, fiecare dintre noi are câteva astfel de „trucuri” în mânecă. Însă, câți dintre români știu cât de important este să încălzim farfuria înainte de a servi masa?
După un anumit timp petrecut în bucătărie, fiecare dintre noi reușește să descopere câteva „trucuri”, pentru a face mâncarea mai gustoasă. Poate că facem simple modificări ale rețetelor consacrate, ori poate chiar ne lăsăm imaginația să zburde și încropim un fel de mâncare complet original. Indiferent ce metode folosim, cu toții știm deja că rețeta „oficială” nu este deloc singura modalitate de a pregăti mâncarea. Însă un „truc”, despre care doar puțini români știu, este cel de a încălzi farfuria înainte de a servi masa! Acest obicei, deși mai rar întâlnit printre români, este o metodă cunoscută tuturor bucătarilor profesioniști din lume!
Motivul este unul extrem de simplu! Mai precis, dacă încălzim farfuria înainte de a servi masa, preparatele fierbinți își vor păstra mai bine gustul intens! Și aveți grijă, deoarece acest sfat genial se aplică și în cazul opus! Dacă preparatul este unul rece, atunci farfuria trebuie adusă la o temperatură asemănătoare! Astfel, textura și gustul preparatelor noastre vor române intacte!
Alte sugestii pentru o masă perfectă
Iar dacă vă numărați printre românii care știau deja despre acest truc, ori dacă doar mai vreți câteva sfaturi utile pentru bucătărie, aveți noroc! De exemplu, știați că dacă gătiți mâncarea la o temperatură prea mare îi veți strica gustul? Deși mulți dintre noi pot fi tentați să umble la aragaz, atunci când vedem că alimentele continuă să rămână tari în oală, acest obicei le va distruge rapid! Modul neobișnuit în care va fierbe apa, va usca ingredientele, scăzând și calitatea gustului!
Iar după ce terminați de gătit, nu ezitați să lăsați puțin mâncarea să se mai răcească, înainte de a servi! Atât gustul, cât și textura, vor fi mult mai delicioase după câteva minute!