#Casa Regală a Marii Britanii

De ce s-a temut Regina Elisabeta a II-a cel mai mult, înainte să moară. Prințesa Anne a dezvăluit secretul

22 decembrie 2023 16:36   Fapt divers

Regina Elisabeta a II-a a avut teamă care s-a adeverit, în cele din urmă. Fosta suverană a Marii Britanii a fost îngrijorată că va muri la castelul său de la Balmoral, Scoția, a dezvăluit fiica sa, prințesa Anne (73 de ani), într-un nou documentar BBC, care oferă o restrospectivă a anului încoronării noului rege, Charles al III-lea (75 de ani).

Prințesa Anne: „Credea că ar fi mai dificil dacă moare la Balmoral”

Prințesa regală a dezvăluit că Regina Elisabeta a II-a a crezut că va fi mai greu pentru familia ei, dacă se va stinge la castelul scoțian. „Cred că a existat un moment în care a simţit că lucrurile ar fi fost mai dificile dacă ar fi murit la Balmoral. Şi cred că am încercat să o convingem că asta nu ar trebui să facă parte din procesul de luare a deciziilor. Așa că sper că a simțit că așa a fost mai bine, în cele din urmă”, a declarat prințesa Anne, potrivit People.

Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață pe 8 septembrie 2022, la castelul Barmolar, după ce a stat 70 de ani pe tron, fiind cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii. Moartea sa a fost urmată de o o perioadă de doliu național, cu o organizare minuțioasă, pregătită de mult timp, iar ceremoniile funerare au avut loc în diferite locații.

Regina și-a trăit ultima parte din viață la Castelul Windsor, dar a petrecut mult timp la Balmoral, mai ales vara și de sărbătorile de Crăciun. Sicriul reginei a fost expus publicului în Catedrala St. Giles din Edinburgh și apoi transportat la Londra cu un avion militar pentru a fi expus în Westminster Hall, până în ziua înmormântării. În cadrul documentarului, prințesa Anne a mai vorbit și despre sentimentul de ușurare pe care l-a simțit când coroana a fost scoasă din sicriu și responsabilitatea a fost transferată noului rege, Charles al III-lea. Documentarul BBC, intitulat Charles al III-lea: Anul Încoronării”, va fi difuzat pe 26 decembrie.

Mai multe