Care a fost parfumul preferat al Reginei Elisabeta. Ce gusturi rafinate avea suverana Marii Britanii, era fidelă unui brand fondat în urmă cu sute de ani

#Casa Regală a Marii Britanii

Despre suverana Marii Britanii se spunea adesea că adoră parfumurile florale, iar garoafa era considerată floarea sa preferată. White Rose era parfumul preferat al Reginei, acesta făcând parte din familia olfactivă florală, ușor picantă, cu note substanțiale de garoafe. 

Detalii despre preferințele Reginei Elisabeta Foto: Getty Images
Detalii despre preferințele Reginei Elisabeta Foto: Getty Images

Care era parfumul preferat al Reginei Elisabeta

Parfumul preferat al Reginei Elisabeta a fost White Rose de Floris, un parfum floral bogat și vibrant. Se spune că regina l-a purtat în ziua nunții sale. Parfumul a fost lansat în 1800 și este unul dintre cele mai vechi parfumuri create vreodată de Casa Floris. Aroma are ca notele de vârf note verzi, aldehide și garoafe, ca notele de mijloc trandafir, violeta, stânjenel și iasomie, iar ca note de bază mosc, ambră și note pudrate.

Ce preț are parfumul White Rose de Floris

Chiar dacă a fost lansat în 1800, se spune că aroma este actuală și acum, dar mai ales că exprimă foarte bine feminitatea, eleganța și mai ales optimismul. Deși au trecut secole întregi de când este pe piață, multe femei britanice îl preferă, având în vedere și prețul, care este unul destul de accesibil, mai exact 338 lei.

Ce alte parfumuri prefera să folosească

Se pare că regretata regina Elisabeta era o fană și a parfumului clasic Chanel No. 5, iar pentru 100 ml plătea 136 de lire sterline. Într-o scrisoare din 1955 adresată șefului de cabinet al prințului Philip, Frederick Arthur Montague Browning, regina a scris: „Ca de obicei, ați descoperit exact ceea ce îmi doream în mod special și vreau să vă mulțumesc foarte mult pentru cadoul de ziua mea, parfumul Chanel. Îl folosesc deja și, sper că miros foarte bine”.

Se spune că regina Elisabeta ar fi preferat și L’Heure Bleue de la Guerlain, care este descris de brandul de lux ca fiind „parfumul timpului suspendat”. Parfumul a fost creat pentru prima dată în 1912 și are o notă picantă de citrice cu o notă uscată și pudrată.

Despre Regina Elisabeta a II-a a

 Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Regina a fost o prezență activă de-a lungul întregii sale vieți, ultima apariție fiind la întâlnirea cu noul premier al Marii Britanii, Liz Truss. 

96 de ani de viață și 7 decenii de domnie au făcut-o pe Regina Elisabeta a II-a singurul monarh englez pe care majoritatea britanicilor l-au cunoscut vreodată. Regina Elisabeta a II-a a fost martor din primul rând, dacă nu chiar participant la toate transformările care au făcut lumea de azi să fie cea pe care o știm noi. Cu ea, s-s încheiat o eră. În urma ei a rămas multă istorie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net