Îți place să călătorești singură? Iată cele mai sigure destinații din lume pentru femei

6 aprilie 2023 16:01   Fapt divers

După o lungă pauză din cauza pandemiei de Covid-19, oamenii sunt tot mai încântați în a-și planifica următoarea călătorie, fie că singuri sau în familie. Potrivit unui studiu realizat de agenția de turism Virtuoso, în 2022 cea mai mare creștere a călătoriilor pentru cei care au ales să plece singuri a fost în rândul femeilor.

Având în vedere că acestea se aventurează singure într-o călătorie în străinătate, ele se confruntă cu multe provocări. Ceea ce trebuie să știe ele este că unele locuri sunt în fruntea clasamentului, atunci când vine vorba de siguranță și egalitate, potrivit publicației BBC. Care să fie cele mai sigure destinații pentru femei?

Slovenia

În topul listei se află Slovenia. Această țară din Europa Centrală a făcut pași mari în percepția siguranței femeilor în ultimii ani, 85% dintre femei simțindu-se în siguranță aici. Ce trebuie să știi despre Slovenia? Este o țară mică, ce a făcut parte din Iugoslavia în cea mai mare parte a secolului XX.

Alcătuită din porțiuni din patru peisaje geografice europene majore - Alpii Europeni, Alpii Dinarici, zonele joase cu dealurile panonice Pannonian și Danubian (Principatele Dunărene) – are multe atracții ce cu siguranță merită vizitate.

Rwanda

Cu 55% din parlamentul său format din reprezentante de sex feminin, Rwanda se află pe primul loc în lume pentru egalitatea de gen în parlament. Totodată, se situează pe primul loc în percepția indicelui asupra siguranței comunității. De asemenea, se află pe locul șase în lume în indicele Global Gender Gap, care măsoară cât de echitabilă este o țară în ceea ce privește economia, educația, asistența medicală și participarea politică.  

Țara are mai multe monumente memoriale, însă dacă te decizi să o vizitezi, trebuie neapărat să vezi Kigali Genocide Memorial (din capitală - Kigali) - locul unde sunt îngropate rămășițele a peste 250.000 de oameni din genocidul din Rwanda din 1994. De asemenea, deși te costă ceva bănuți, trebuie să vizitezi și gorilelor montane ale țării, Nyungwe National Park, Vulcanii National Park sau Akagera National Park. 

Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite continuă să fie un lider în ceea ce privește egalitatea de gen în regiune și a ajuns recent la paritatea de gen în parlamentul său. De asemenea, se situează cel mai sus dintre toate țările în indicele categoriei de siguranță comunitară. 

Aproximativ 98,5% dintre femeile cu vârsta de 15 ani și peste raportând că „se simt în siguranță, mergând singure noaptea în orașul sau zona în care locuiesc”. Dubai, în special, a fost clasat ca cel mai sigur oraș pentru călătorii singuri de sex feminin

Japonia

Japonia este în top 10 cele mai sigure țări din lume, după Indicele Global al Păcii pentru ratele extrem de scăzute ale criminalității violente și numărul scăzut de conflicte externe sau interne. De asemenea, această țară dispune de trenuri și metrou doar pentru femei (în anumite perioade și rute), cazări la hoteluri, vile, exclusiv pentru femei, pentru a le face să se simtă în siguranță atunci când călătoresc singure.

Norvegia

Este clasată pe primul loc pentru scorurile sale de top în ceea ce privește incluziunea financiară a femeilor, absența discriminării legale și siguranța comunității femeilor – și clasarea constantă în top 10 dintre cele mai echitabile și mai fericite țări din lume. De asemenea, Norvegia s-a dovedit a fi un loc pentru călătorii de toate tipurile, inclusiv LGBTQ+ și vizitatorii ce călătoresc singuri.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Mai multe