S-a schimbat ordinea bogătașilor lumii. Elon Musk e din nou lider, cu o avere impresionantă

Avem din nou o schimbare în fruntea topului bogaţilor lumii. După o scădere bruscă a activelor deţinute - atingând un minim de 137 de miliarde de dolari la sfârşitul anului trecut -, acţiunile producătorului de vehicule electrice au început să crească din nou, iar Elon Musk, 51 de ani, a redevenit cel mai bogat om din lume.

image

El l-a detronat pe magnatul francez Bernard Arnault, CEO-ul companiei cu produse de lux LVMH. Potrivit Bloomberg, averea netă a lui Musk era luni, după închiderea pieţelor de capital, de aproximativ 187,1 miliarde de dolari, el depăşind cu puţin averea de ”doar” 185,3 miliarde de dolari a lui Arnault. Pe fondul scăderii puternice a acţiunilor Tesla de anul trecut, a unei achiziţiei cu probleme a Twitter şi a unei scăderi mai ample a pieţei de tehnologie, directorul general al Tesla fusese detronat de pe primul loc de Bernard Arnault, în luna decembrie 2022, iar de atunci Musk a rămas pe locul 2 timp de mai bine de două luni.

Elon Musk poate zâmbi din nou (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Elon Musk poate zâmbi din nou (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Elon Musk a pierdut 200 de miliarde de dolari în 2021

Dacă în prezent Elon Musk se poate lăuda că este mai bogată persoană din lume, trebuie punctat că deţine, totodată, recordul pentru cea mai mare avere pierdută vreodată de cineva în istorie. La sfârşitul anului trecut, Musk a devenit prima persoană care a pierdut o avere de 200 de miliarde de dolari - după ce averea sa netă a scăzut de la 340 de miliarde de dolari, în noiembrie 2021, la 137 de miliarde de dolari în decembrie 2022, potrivit CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net