Locul din casă unde nu trebuie montat niciodată aerul condiționat! Riscăm să plătim facturi mult mai mari

12 octombrie 2024 9:00   Fapt divers

Atunci când montăm un aparat de aer condiționat, cei mai mulți dintre noi ne gândim la spațiul pe care îl avem la dispoziție, cât și unde îl putem amplasa pentru a da un randament cât mai mare. Însă, puțini români știu că dacă montăm aerul condiționat în anumite locuri, riscăm să plătim facturi mult mai mari! 

Este un detaliu la care foarte puțini dintre noi se gândesc atunci când decid să-și instaleze un aparat de aer condiționat în casă, dar locul în care îl montăm poate afecta factura pe care o vom avea de plătit la finalul lunii!

În plus, dacă alegem un loc nepotrivit, nu doar că aerul condiționat va consuma mai mult curent electric, dar în cazuri extreme poate chiar să ne pună sănătatea în pericol! Din acest motiv, experții ne spun exact care zone din casă trebuiesc evitate!

Aerul condiționat nu trebuie montat în aceste locuri

Primul loc pe care trebuie să îl evităm este cel apropiat de sursele de căldură. Aici poate fi inclus aragazul, un calorifer, dar chiar și geamurile care se află chiar în bătaia razelor Soarelui

Din cauza apropierii de sursele de căldură, aerul condiționat poate fi nevoit să compenseze pentru temperatura ridicată, așa că va consuma mai mult curent electric. 

Cum ne poate afecta aerul condiționat sănătatea

De asemenea, este foarte important să nu montăm acest aparat într-un loc de unde aerul rece al acestuia ne va lovi direct

Deși ne putem gândi că astfel ne vom răcori mai ușor, adevărul este că o expunere directă la curentul de aer ne poate afecta sănătatatea. Pe lângă faptul că vom răci, vom resimți și dureri musculare, așa că și acest loc trebuie evitat. 

Astfel, atunci când montăm aerul condiționat, trebuie să fim atenți să nu îl punem în aceste locuri, dacă nu vrem să ne simțim rău și să plătim facturi mai mari. Alte locuri din casă, însă, vor fi mult mai potrivite pentru a monta aerul nostru condiționat, în așa fel încât acesta să nu ne facă probleme.

Mai multe