Turtă cu caise, un desert ieftin pe care străbunii îl făceau delicios. Rețeta autentică din anul 1935
Este un desert delicios, tradițional, de care numai bunicii noștri își vor mai aminti astăzi. Este vorba despre turta cu caise, o rețetă unică, pe care gospodinele o pregăteau încă din anul 1935.
Este o rețetă delicioasă, de care nu mulți români își mai aduc astăzi aminte. Este vorba despre turta cu caise, un desert delicios, pe care gospodinele din țara noastră îl făceau încă din anul 1935.
Această rețetă a fost păstrată în volumul „1501 feluri de mâncări”, scris de Constantin Bacalbașa, în 1935. Iar partea cea mai bună este că rețeta este foarte ușor de făcut.
Ingredientele necesare pentru o turtă delicioasă
Pentru a pregăti această turtă delicioasă trebuie să avem la îndemână cam 250 de grame de făină, 125 de grame de unt, un ou, puțin vin, sare, cât și sâmburii a 12 caise.
Desigur, din această rețetă nu poate lipsi ingredientul principal, fără de care nu am putea pregăti turta! Mai precis, ne trebuie aproximativ 500 de grame de caise, 150 de grame de zahăr pudră, cât și puțin unt, pentru a unge tava în care vom găti.
Odată ce avem toate aceste ingrediente, putem începe să pregătim turta cu caise!
Cum pregătim turta cu caise
Pentru a pregăti această turtă delicioasă, primul pas pe care trebuie să îl facem este să pregătim o cocă din făină, unt, ou, vin, cât și sare. Totul se frământă cât mai bine, iar apoi trebuie să întindem coca până când ajunge la o grosime de numai o jumătate de centimetru.
Această foaie urmează să fie pusă în tava pe care deja trebuie să o fi uns cu unt, iar în partea de sus trebuie lăsate margini groase cam de un deget, sau mai mult. Apoi, vom spăla bine caisele, le tăiem în două, scoatem sâmburii, iar apoi le punem în interiorul aluatului.
Mai departe, vom sparge sâmburii, iar miezul din acesta trebuie pus în fiecare jumătate de caisă. Apoi, vom pune zahăr pudră pe fructe, iar tava va fi pusă la cuptor, până când totul se face bine. După ce o scoatem turta din cuptor, trebuie să o lăsăm să se răcească, iar apoi o putem servi.