Plantele pe care nu trebuie să le avem în camera în care dormim. Provoacă alergii și pot chiar să ne sufoce!

13 septembrie 2024 9:13   Fapt divers

O bună parte dintre noi apelăm la flori pentru a ne decora interiorul caselor. Atât datorită frumuseții lor estetice, cât și datorită parfumului pe care îl oferă, acestea sunt o alegere perfectă atunci când ne dorim să umplem anumite spații goale din apartament. Însă, atunci când vine vorba despre dormitor, trebuie să avem grijă să nu ținem aceste flori superbe lângă noi, în timp ce dormim!

Celor mai mulți dintre noi ne plac florile, iar cu cât sunt mai parfumate și spectaculoase din punct de vedere vizual, cu atât mai bine. Însă, chiar dacă par inofensive, trebuie să știm că este necesară puțină atenție, atunci când decidem ce fel de plante să ținem în casă. Unele pot fi destul de periculoase, fie pentru animalele noastre de companie, sau chiar și pentru oameni.

Iar o anumită floare superbă, pe care mulți dintre noi o cumpărăm adesea de la florării, nu trebuie să stea lângă noi, în timp ce dormim! Este vorba despre crin, care în ciuda parfumului și frumuseții sale, nu trebuie ținută în dormitor, pe timpul nopții!

Crinii nu trebuie ținuți în dormitor peste noapte

Motivul pentru care crinii trebuie evitați este faptul că, atunci când cresc în interior, ei pot produce anumite substanțe toxice care ne pot provoca alergii. Iar în timp, dacă vom continua să dormim cu aceste flori lângă noi, ele ne pot provoca și alte probleme de sănătate!

Din păcate, problema are potențialul de a fi chiar fatală! În cazul persoanelor care deja se confruntă cu alergii, există riscul ca crinii să îi aducă în situația în care nu vor mai putea respira!

Ce flori trebuie să avem în dormitor

Însă, dacă crinii sunt periculoși în dormitor, ce plante putem ține lângă noi, de-a lungul nopții? Ei bine, o alegere perfectă este Aloe vera, care nici nu va avea nevoie de foarte multă apă. Însă, trebuie să știm că această plantă are nevoie de multă lumină, așa că o putem pune lângă fereastră.

O altă alegere perfectă pentru dormitor este planta șarpe, cunoscută și ca sansevieria. Tot ce îi trebuie acestei plante superbe este o zonă cu îndeajuns de multă lumină, cât și puțină apă.

Mai multe