Ingredientul neașteptat care trebuie folosit pentru un păstrăv delicios! Bucătarii cu experiență îl folosesc mereu

Deja nu mai este un secret pentru nicunul dintre noi faptul că peștele este extrem de util pentru sănătatea organismului nostru. În multe dintre dietele care ne vor fi recomandate ne spun să consumăm mai mult pește, iar în țara noastră, păstrăvul este alegerea cea mai populară a multor români. Iar un ingredient secret poate transforma păstrăvul într-o alegere și mai delicioasă ca până acum!  

Păstrăvul este o alegere extrem de sănătoasă / foto: IStock
Păstrăvul este o alegere extrem de sănătoasă / foto: IStock

Indiferent de cât de des vom merge la medic, sau câte ore vom petrece în sala de sport, fără o dietă echilibrată și sănătoasă, eforturile noastre nu vor da deloc roadele la care sperăm. Iar dacă ne dorim ca mesele noastre să fie mai delicioase și mai sănătoase, cel mai simplu lucru pe care îl putem face este să consumăm mai mult pește!

Iar păstrăvul este, desigur, o alegere care îmbină perfect gustul bun cu numeroase beneficii pentru sănătate, cât și cu un preț foarte accesibil. Păstrăvul conține mai mulți nutrienți importanți pentru sănătatea noastră, cum ar fi acidul folic, vitamina D, B12, cât și acizi grași Omega-3.

În plus, păstrăvul are și un conținut extrem de scăzut de mercur, fiind, astfel, o alegere perfectă pentru dieta noastră.

Ingredientul perfect pentru păstrăv

Iar dacă vrem să pregătim o mâncare delicioasă, tot ce ne trebuie este un ingredient banal, potrivit bucataras.ro.

În primul rând, este important să avem la îndemână 4 păstrăvi, un cățel de usturoi, sare, piper, boia, ulei de măsline, o lămâie, rozmarin uscat (sau proaspăt), cât și puțin pătrunjel.

Mâncarea delicioasă de care nu ne vom mai sătura

Primul pas pe care trebuie să îl facem este să curățăm bine peștii, pe care apoi îi vom asezona cu sare, piper și boia. Mai departe, peștii noștri trebuie puși într-o tavă, care trebuie să fie unsă în prealabil cu ulei de măsline.

Fiecare dintre păstrăvi trebuie să aibă burta umplută cu rozmarin și usturoi zdrobit, care vor da mâncării aroma ei specială. Iar pentru ca gustul să fie și mai special, putem apela la un truc de care ne vom îndrăgosti pe loc! Tot ce trebuie să facem este să turnăm puțin vin alb peste păstrăvi, iar apoi mai putem pune puțin rozmarin și usturoi pe aceștia!

Tava trebuie apoi pusă la cuptor, vreme de jumătate de oră, sau chiar și 40 de minute. La final, putem servii păstrăvii alături de puțină lămâie și pătrunjel, iar mâncarea va fi absolut delicioasă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop dragoste iubire FOTO Shutterstock jpg
16 09 Click ro jpeg
calarasi placinta cu dovleac foto bucataras.ro
moon 1859616 1280 jpg
ciorba pasare adobestock jpg
zodii muncitoare jpg
ortodontie adulti 16x9 jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net