Peștele gustos care e o bombă de vitamine și înlocuiește cu succes somonul. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate și este mult mai ieftin

Peștele este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru organism, însă există un anumit tip de pește pe care ar trebui să îl consumăm în mod regulat, potrivit specialiștilor. Deși mulți tind să îl aleagă pe cel mai scump, există alternative la fel de sănătoase, dar la un preț mai bun.

Peștele care are cele mai multe beneficii pentru sănătate
Peștele care are cele mai multe beneficii pentru sănătate

Păstrăvul, o adevărată sursă de sănătate

Potrivit specialiștilor, există un pește mult mai bun decât somonul, pe care trebuie să îl introducem în alimentație. Ei bine, cei care aleg să renunțe la somon, au la dispoziție o variantă la fel de gustoasă și sănătoasă, dar și la un preț mult mai mic. Este vorba despre păstrăv, care se găsește în aproximativ toate magazinele alimentare și supermarketurile din România. Comparativ cu somonul, care este considerat un pește de „lux”, un kilogram de păstrăv costă doar 24 de lei.

Adesea, românii aleg să consume somon, cel mai popular pește, dar și cel mai scump. Beneficiile sale sunt deja cunoscute, însă consumul frecvent de somon poate aduce și câteva dezavantaje. Astfel, nutriționiștii recomandă ca acest tip de pește să fie consumat de maxim 2 ori pe săptămână. Motivul? Somonul are un conținut ridicat de mercur, drept pentru care trebuie dozat corespunzător, pentru a evita problemele de sănătate.

Beneficiile păstrăvului

Dacă vorbim despre beneficiile păstrăvului, acesta reprezintă o sursă excelentă de vitamine și proteine. De asemenea, el conține vitamina B12, niacină și Omega-3. Este un element esențial în dieta copiilor, a sportivilor și merită introdus în orice alimentație. Consumat în mod regulat, păstrăvul previne atacurile de cord, accidentele vasculare și reduce inflamația din organism.

Mai mult, acest tip de pește contribuie la menținerea nivelului de colesterol bun și scade trigliceridele. Important de menționat este și faptul că păstrăvul pot fi gătit sub orice formă, întrucât își va păstra proprietățile și va fi la fel de bun. Poate fi servit cu lămâie și usturoi, dar și cu o garnitură de legume la tavă, în funcție de preferințe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net