Regele controversat care s-a căsătorit cu o prostituată din București. A moștenit o avere uriașă după moartea acestuia

2 august 2024 15:46   Fapt divers

Este unul dintre cei mai controversați suverani din istoria Europei, iar pe lângă actele de cruzime pe care le-a ordonat de-a lungul domniei sale, viața sa personală a fost la fel de neobișnuită. Acest rege chiar s-a căsătorit cu o prostitutată din București, care i-a și moștenit întreaga avere.

Leopold al II-lea al Belgiei este unul dintre cei mai controversați monarhi din istoria Europei, însă numele său a fost, în mare parte, uitat de către publicul larg de-a lungul continentului.

El a fost pe tron între anii 1865 și 1909, iar motivul pentru care domnia sa șochează oamenii din întreaga lume este faptul că Leopold a ordonat ca 10 milioane de africani din Congo să fie schingiuiți, dacă nu produc îndeajuns de mult cauciuc.

Iar viața personală a lui Leopold al II-lea a fost la fel de neobișnuită și plină de controverse. Vreme de 10 ani, el a fost împreună cu cea poreclită „La reine du Congo”, Caroline Delacroix. Aceasta a fost regină numai 5 zile, însă a moștenit o avere de miliarde.

Regele care a șocat două continente

După ce unicul său fiu cu soția sa, Marie Henriette, verișoara împăratului Franz Joseph al Austriei, a murit, alături de Leopold a fost Caroline Delacroix, despre care se spune că s-ar fi născut în București. Ea l-a întâlnit pe rege la Paris, atunci când avea doar 16 ani, în timp ce suveranul Belgiei deja ajunsese la vârsta de 65 de ani.

Se pare că Delacroix nu a fost prima amantă a lui Leopold, însă a fost alături de acesta până la finalul vieții acestuia. Leopold a răsplătit-o pe Caroline pentru loialitate, oferindu-i bani, proprietăți, cât și titlul nobiliar de Baroneasă de Vaughan.

S-a căsătorit cu Delacroix după moartea Reginei

În anul 1902, Marie Henriette moare, iar Leopold se căsătorește cu Caroline Delacroix. Iar odată ajunsă pe tron, noua regină a profitat din plin de generozitatea lui Leopold. Se pare că aceasta ajunsese să cheltuiască chiar și trei milioane de franci într-o singură zi, în același magazin din Paris.

Iar pentru că cei mai mulți bani proveneau din Congo, Delacroix a primit porecla de „La reine du Congo”. Caroline și Leopold au avut doi copii, pe Lucien, Duce de Tervuren cât și pe Philippe, Conte de Ravenstein, care a murit la vârsta de 7 ani.

Leopold i-a lăsat noii sale soții mai multe proprietăți și obiecte de valoare în testament, cât și 30 de milioane de franci proveniți din Congo.

Mai multe