Pe ce a dat 250 de lei la supermarket, o româncă stabilită în Elveția: „Eram speriată să merg la cumpărături”. Cu cât diferă prețurile față de România

19 septembrie 2024 8:16   Internațional

Anda Rotta, o tânără româncă stabilită recent în Elveţia, a împărtășit cu fanii săi de pe TikTok o experiență interesantă legată de cumpărăturile dintr-un supermarket elvețian. Într-un videoclip care a captat atenția multora, Anda a arătat ce a reușit să cumpere cu suma de 250 de lei (aproximativ 50 de franci elvețieni), dezvăluind atât surprize plăcute, cât și câteva aspecte mai puțin așteptate.

„Eram speriată să merg la cumpărături aici”

Anda a început videoclipul exprimându-și temerile legate de costurile de trai în Elveția, cunoscută pentru prețurile sale ridicate. „Când am venit aici, toată lumea spunea că o să fie o țară extrem de scumpă și așteptările mele au fost cumva foarte negativiste. Au fost foarte pesimiste”, spune Anda, adăugând că aceste așteptări au influențat modul în care a abordat cumpărăturile.

Ce a cumpărat Anda cu 250 de lei

În ciuda temerilor, Anda a descoperit că, deși prețurile nu sunt neapărat mici, ele nu sunt nici excesiv de mari în comparație cu ceea ce se aștepta. Iată ce a reușit să achiziționeze cu suma respectivă:

500 de grame de smochine – Prețul nu este specificat, dar Anda menționează că sunt destul de scumpe.

250 de grame de zmeură – Anda adoră zmeura și a considerat că este un preț rezonabil.

300 de grame de ciuperci champignon.

Două pungi de usturoi.

Ardei.

Piersici plate – 500 de grame pentru 1,85 franci, considerat un preț accesibil.

200 de grame de morcovi baby.

Unt – 4,50 franci (aproximativ 22 de lei), considerat un preț acceptabil.

Smântână de gătit (3 bucăți) – De asemenea, incluse în listă.

Busuioc proaspăt și bacon

Două caserole cu piept de pui – Costă în total 12 euro (aproximativ 60 de lei).

Sare de mare – 2,50 franci (aproximativ 15 lei), considerată de către româncă a fi foarte scumpă. „Şi ceea ce mi s-a părut mie cel mai scump faţă de România, sarea de mare care a fost 2,50 fraci. Aproape 15 lei, ceea ce mie mi s-a părut foarte mult", a spus ea.

1,5 kg de cartofi.

Anda a încheiat videoclipul spunând că a fost plăcut surprinsă de prețuri și că experiența de cumpărare nu a fost la fel de scumpă pe cât se aștepta. „Cam toate astea au fost undeva la 200 - 250 de lei. Eu am rămas cumva plăcut surprinsă pentru că eram foarte speriată să merg la cumpărături aici”, spune Anda. 

Mai multe