Președintele Indoneziei și-a adus motanul la palat! Bobby este foarte răsfățat

28 octombrie 2024 4:00   Internațional

Indonezia are acum un „prim-motan”, iar numele lui este Bobby Kertanegara. Felina de rasă comună, care are culorile maro, negru și alb, este animalul de companie iubit al președintelui indonezian Prabowo Subianto.

Bobby a fost adoptat de pe stradă în 2017

Bobby s-a mutat în palatul prezidențial Istana Merdeka din Jakarta după ce Prabowo a devenit al optulea președinte al Indoneziei pe 20 octombrie. Un videoclip postat pe contul de Instagram al lui Bobby – care are 730.000 de fani– pe 21 octombrie îl arată pe Prabowo prezentâdu-i lui Bobby, care stă într-un cărucior bej, palatul prezidențial.

„Vrei să-ți vezi noua cameră, Bobby?”, este auzit președintele întrebându-l pe motan în videoclip, care a strâns peste 306.000 de aprecieri. Mulți au fost fermecați de Bobby, care se pare că este un motan extrem de răsfățat.

A fost inițial o pisică a străzii, salvată în 2017 de Prabowo Subianto. Politicianul l-a adoptat, iar Bobby a trăit până acum la reședina sa din Kertanegara, în sudul Jakarta. „Bobby este foarte răsfățat. El este șeful în casă. Este întotdeauna alături de Prabowo, chiar și în timpul întâlnirilor”, a declarat Andre Rosiade, membru al  partidului Gerindra.

Președintele Indoneziei mai are 3 pisici

Bobby nu este singurul animal de companie al președintelui indonezian. În 2021, acesta a adoptat alte trei pisici – pe nume Mika, Miki și Miko – dar nu se știe dacă și ele s-au mutat la palatul prezidențial. Bobby face parte dintr-un lung șir de feline celebre care aparțin liderilor mondiali. Cel mai faimos dintre ele este Larry, motanul care locuiește la nr. 10 din Downing Street, care a prins în funcție șase prim-miniștri britanici în ultimii 13 ani. Cu toate acestea, Larry are acum un rival sub forma unei pisici care aparține actualului prim-ministru Keir Starmer.

În SUA, a fost Socks, o pisică adoptată de familia Clinton în primii ani ai administrației. Președintele american Joe Biden și soția sa Jill au adoptat-o pe Willow, o pisică tabby cu păr scurt, în februarie 2021. Iar președintele Singapore Tharman Shanmugaratnam a dezvăluit, pe 30 august 2023, că are trei pisici adoptate– Socks, Judy și Awan.

Mai multe