Pretenții demne de o regină! Cerințele bizare ale suveranei Elisabeta a II-a

15 august 2022 13:36   Internațional
Ultima actualizare:

Fiecare dintre noi are obiceiurile sale mai mult sau mai puțin obișnuite, iar regina Elisabeta a II-a nu face excepție!

Suverana Marii Britanii respectă cu strictețe o serie de reguli pe care mulți dintre noi ar putea să o considere inedită. Iată o parte dintre obiceiurile logevivei conducătoare!

Regina Elisabeta a II-a nu călătorește niciodată fără să aibă asupra sa rezerve de sânge

Printre oamenii care au însoțit-o în călătoriile ei s-a numărat întotdeauna medicul Reginei. Medicul este responsabil pentru cunoașterea localizării tuturor spitalelor din apropierea orașelor vizitate. De asemenea, trebuie să poarte o geantă medicală considerabilă care să conțină un defibrilator mobil și materiale medicale de urgență.

Citește și: Nouă privilegii pe care le are regina Elisabeta a II-a 

În plus, medicul are și un pungă cu sângele reginei Elisabeta a II-a, care poate fi folosit pentru transfuzii dacă este neapărată nevoie.

Regina Elisabeta a II-a detestă bărbații cu barbă 

Deși multe femei se dau în vânt după bărbații care au barbă și o podoabă facială bogată, acesta nu este și cazul reginei Elisabeta a II-a. Suverana detestă profund barba și le-a interzis subalternilor săi să o poarte. Doar prințului Harry i-a acceptat capriciul de a păstra podoaba facială, deși și pe acesta a încercat să îl convingă să renunțe la ea. 

Vezi și: Ciudatul obicei al reginei Elisabeta a II-a în bucătărie 

Regina acordă atenție specială pantofilor 

Regina Elisabeta a II-a a devenit, de-a lungul timpului, un simbol al eleganței. Aparițiile publice ale suveranei sunt întotdeauna atent calculate, iar vestimentația pe care o poartă este fără de cusur. Are o colecție impresionantă de pălării și bijuterii pe măsură. Atunci când vine vorba despre confort, suverana nu se dă în lături de la nimic, ba chiar are o pretenție pe care mulți dintre noi am putea să o considerăm bizară. 

Conform publicațiilor britanice, regina Elisabeta a II-a are o angajată care se ocupă exclusiv de purtarea noilor perechi de pantofi ale Elisbetei pentru a se asigura că acestea sunt suficient de confortabile pentru a fi apoi încălțate de către regină! 

Cât chin pentru o simplă banană! 

Regina Elisabeta a II-a este obișnuită să respecte o multitudine de reguli și ține foarte mult la etichetă, chiar și atunci când nu sunt ațintite priviri critice asupra sa! Fostul bucătar regal a dezvăluit că suverana are o modalitate complicată de a mânca bananele. 

Bucătarul explică în cartea „Eating Royally” că metoda preferată a reginei de a mânca o banană presupune utilizarea unei furculițe și a unui cuțit. Astfel, suverana taie mai întâi capetele fructului, feliază coaja pe lungime pentru a-i permite o îndepărtare mai uşoară, apoi toacă banana și o consumă cu furculița!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe