Regina Elisabeta a II-a, decizie de ultimă oră în privința Prințului Andrew

29 aprilie 2022 5:08   Internațional
Ultima actualizare:

Prințul Andrew, fiul Elisabetei a II-a, a fost acuzat de agresiune asupra unei tinere, cu mult timp în urmă și nevoit să plătească o sumă impresionantă victimei sale. Imaginea Casei Regale a fost puternic afectată de acțiunile acestuia, însă suverana a decis să-și sprijine fiul și a luat o decizie neobișnuită. 

Prințul Andrew, fiul Elisabetei a II-a, a fost acuzat de agresiune sexuală, faptă pe care ar fi comis-o în anul 2001. Victima, o femeie pe nume Virginia Giuffre, avea 17 ani atunci când a fost forțată să întrețină relații intime cu Prințul Andrew. Bărbatul a fost de acord să plătească o sumă de bani, ca despăgubire, pentru fapta sa.

Citește și: Prințul Charles îl va ajuta pe fratele său să plătească despăgubirile necesare victimei 

El a fost nevoit să îi plătească victimei aproape 12 milioane de lire sterline și a fost ajutat de membrii familiei sale pentru a strânge suma impresionantă. Atât Prințul Charles, cât și mama sa, Regina Elisabeta a II-a, i-au oferit o parte din banii necesari. Andrew a decis să scoată la vânzare o vilă luxoasă pe care o deținea în Elveția, pentru a putea achita integral despăgubirea. 

Prințul Andrew a fost deposedat de titlul de „Alteța Sa Regală”, pe care nu îl va mai putea folosi niciodată în circumstanțe oficiale. Decizia a fost luată de către Regina Elisabeta a II-a. 

Deși regina Elisabeta a II-a este supusă presiunii de a-i interzice fiului să folosească și titulatura de ,,Duce de York", pe care o deține încă din anul 1986, se pare că suverana nu ia în calcul acest aspect, conform publicației britanice The Mirror. 

Regina Elisabeta a II-a, presată să-i interzică Prințului Andrew folosirea titlului de Duce de York

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani va fi alături de fiul ei și nu va ceda în fața presiunii de a urma „o serie de căi legale” în parlament, inclusiv modificarea legislației, pentru a-i lua fiului său și ultima funcție onorifică majoră pe care o deține, aceea de Duce de York.

Reprezentanții orașului York au făcut noi solicitări ca regina Elisabeta a II-a să intervină și să-i  interzică folosirea titlului de Duce de York fiului ei și chiar să-i spună să nu mai folosească titlul de prinț, care i-a fost acordat la naștere. Până în momentul de față, cererile lor nu au primit răspuns, iar Regina Elisabeta a II-a se gândește la cea mai potrivită soluție. 

Vezi și: Vești proaste pentru Prințul Andrew! Decizia Reginei Elisabeta a II-a 

Virgina Giuffre a susținut, în cadrul unui proces federal care a avut loc în Manhattan, că a fost obligată să întrețină relații sexuale cu Prințul Andrew, în repetate rânduri, atunci când ea avea 17 ani, iar membrul Casei Regale, 41. Prințul Andrew a negat vehement acuzațiile care i-au fost aduse. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Mai multe