Un pește nou descoperit a devenit viral pe Internet! Înfățișarea sa amuză oamenii din întreaga lume

20 septembrie 2024 13:48   Internațional

Un nou pește a fost descoperit recent în Marea Roșie, însă adevăratul motiv pentru care a devenit rapid faimos în rândul Internauților este numele pe care l-a primit. Înfățișarea acestui pește a stârnit deja amuzament de-a lungul întregii lumi, iar oamenii de știință care l-au descoperit au avut grijă ca numele său să reflecte acest lucru.

Descoperirea unei specii noi este mereu un moment fascinant, însă acest pește din Marea Roșie a devenit rapid faimos pe Internet nu datorite vreunei particularități bizare, ci din cauza modului amuzant în care arată! Până și oamenii de știință care l-au descoperit au sesizat acest lucru, iar numele noului pește descoperit este unul care reflectă acest lucru.

Practic, acest pește dă impresia unei figuri extrem de morocănoase, așa că oamenii de știință i-au pus numele de „sueviota aethon”. În termeni obișnuiți, această nouă specie urmează să fie cunoscută drept „piticul morocănos”.

Înfățișarea peștelui a stârnit amuzament pe Internet

Acest pește care pare etern supărat are dimensiuni foarte mici. Practic, „piticul morocănos” are numai doi centimetri, putând fi găsit prin recifele de corali din mare. El a fost găsit în apele Arabiei Saudite, iar exploratorii care doresc să găsească acest nou pește îl pot căuta prin găurile și crăpăturile din această zonă a mării.

Într-un studiu care a fost publicat chiar săptămâna trecută, oamenii de știință au explicat că numele peștelui se datorează „aspectului aparent morocănos și nefericit” pe care îl are.

Are o lungime de numai doi centimetri

Aspectul amuzant al acestui pește nou descoperit a devenit și mai popular după ce a fost discutat la emisiunea „Late Night Show with Stephen Colbert”, difuzată pe postul american de televiziune CBS.

Acum, „piticul morocănos” s-a transformat într-o adevărat vedetă, nu doar datorită faptului că face parte dintr-o specie nou descoperită, ci și din cauza aspectului său aparent supărat. Peștele a fost găsit de cercetători în Marea Roșie, în apele Arabiei Saudite. Specialiștii mai spun că ar fi o specie destul de rară.

Mai multe