Ca în filmele americane! Milionar din Constanța a fost răpit dintr-un cartier de lux

18 mai 2023 10:15   Național
Ultima actualizare:

Răpire ca în filmele americane în Constanța. Un milionar în criptomonede din această localitate a fost luat pe sus și sechestrat, la comandă, chiar din cartierul de lux din Mamaia unde acesta locuia, din cauza unei datorii uriașe pe care o avea la un cetățean englez.  

Cine a "comandat" răpirea

Se pare că totul a fost pus la cale de un bărbat din Londra, acesta spera să obțină trei milioane de euro prin răpirea unu milionar dintr-un cartier de lux din Mamaia. Cel care a pus în aplicare planul acesta comandat din străinătate este, conform anchetatorilor, un traficant de droguri care locuiește în Constanța.

L-au sechestrat și înjunghiat pentru a le da codurile la conturile cripto

Traficantul de droguri a angajat trei nigerieni care să-l răpească pe milionar. Nigerienii l-au luat pe sus pe bărbat, sechestrat și înjunghiat pentru a le da codurile la conturile cripto.

Milionarul a fost dus în tabăra de la Năvodari și torturat de către răpitori pentru a da codurile în cripto, în contul unei datorii pe care victima o avea la un cetățean londonez. Deși victima a fost torturată timp de șase ore, aceasta nu a cedat și nu le-a dat dar codurile cerute.

Milionarul a scăpat de tortură cu ajutorul vecinilor

Vecinii care au văzut răpirea au sunat la poliție și, astfel, milionarul a reușit să scape de tortură. Se pare că, la un moment dat, între agresor și victimă a existat o negociere, iar în cele din urmă, victima a ajuns la poliție unde a povestit ce s-a întâmplat, iar agresorii au fost reținuți.

Traficantul care a coordonat răpirea, condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare

În cele din urmă, traficantul de droguri care a coordonat răpirea a fost deja condamnat, în primă instanță la șapte ani și patru luni de închisoare. Însă, pentru că decizia nu a fost definitivă, acesta a făcut recurs. Curtea de Apel Constanța este cea care are de spus ultimul cuvânt în acest caz, scriu cei de la Antena3 CNN.

Mai multe