Ce spune un american despre România, după ce a locuit aici 12 ani. Cum reacționează românii: „Și eu, prost fiind..”

4 septembrie 2024 16:56   Național

România a devenit casa unui american, de mai bine de un deceniu, iar acesta a vorbit recent despre experiența sa de aici. Într-o postare făcută pe TikTok, americanul a ales să împărtășească opinia sa despre țara noastră.

Într-un videoclip postat recent pe TikTok, americanul a vorbit despre experiența sa în România, țara care i-a fost casă în ultimii 12 ani. Eș și-a împărtășit opinia despre lucrurile care fac din România un loc special, cât și despre care au fost lucrurile care l-au surprins cel mai mult atunci când a aterizat aici.

Desigur, videoclipul său a atras nenumărate comentarii din partea românilor de pe TikTok.

Bărbatul trăiește în România de peste zece ani

Bărbatul a venit în România cu 12 ani în urmă, după ce și-a cunoscut soția, iar de atunci locuiește tot în țara noastră. El a povestit că unul dintre primele lucruri care l-au surprins la România a fost modul în care oamenii socializează între ei.

„Unul dintre cele mai speciale lucruri la România este că te face să te simți cu adevărat om. Oriunde te-ai afla, vezi oameni socializând, copii jucându-se în parc, bunici stând pe bancă și discutând. Acesta a fost primul meu șoc cultural când am venit pentru prima dată în România, acum 12 ani, când mi-am cunoscut soția”, a spus americanul, pe TikTok.

„Sunt atât de fericit că România este acum casa mea”

El a mai spus că modul în care oamenii interacționează în țara noastră i se pare foarte sănătos și benefic. În plus, americanul spune că este fericit că trăiește în România.

„La început, mi s-a părut surprinzător să văd oameni necunoscuți interacționând și vorbind deschis unii cu alții. Acum îmi dau seama cât de sănătos și benefic este acest lucru pentru sănătatea mentală – să simți că aparții unei comunități, nu doar unui peisaj urban dominat de mașini care se îndreaptă spre muncă și îndatoririle zilnice.

Sunt acum într-un parc unde 12 copii se distrează de minune, deși nu se cunosc între ei; este extraordinar. Sunt atât de fericit că România este acum casa mea”, mai spune acesta.

Nenumărați români au lăsat comentarii pozitive sub videoclipul bărbatului, iar un utilizator TikTok chiar a spus că urmează să revină în România din Canada. „Ne mutăm înapoi în România din Canada-Toronto pentru lucrurile despre care vorbești”, a scris acesta.

Mai multe