Cireșele rare și delicioase care au putut fi gustate de români! Una singură cântărește peste 18 grame!

11 iunie 2024 18:14   Național

Un eveniment de neratat a avut loc chiar în curtea Universităţii Agronomice din Iași! Spre bucuria celor care au venit aici pentru a se bucura de gusturi complet speciale, cele mai bune soiuri de cireșe din zona Moldovei au fost prezente la eveniment! Opt producători din Iași au adus cireșe pe care le cultivă chiar ei, iar la final au primit și note!

Cireșele sunt, fără doar și poate, unele dintre cele mai populare fructe, nu doar în țara noastră, ci și de-a lungul întregii lumi. Iar cei care și-au dorit să se bucure de cireșe cu un gust aparte, au putut face acest lucru în curtea Universității Agronomice din Iași, unde nu mai puțin de 8 producători au sosit, alături de fructele pe care le cultivă!

Nu mai puțin de 23 de soiuri de cireșe au fost puse la dispoziția publicului, de către cei 8 producători care au sosit la acest eveniment. Iar printre acestea s-a numărat și unul dintre cele mai apreciate soiuri din țara noastră!

Cele mai bune soiuri de cireșe au putut fi gustate în Iași

Bomba de Cotnari, faimoasă în zona Moldovei, se cultivă în țara noastră de aproximativ 4 decenii, fiind ușor de recunoscut datorită gustului puțin amărui pe care îl are, dar și datorită culorii sale, un galben roșiatic.

Un alt soi de cireșe care a impresionat a făcut-o datorită mărimii impresionante, o singură cireașă având aproximativ 18 grame și jumătate!

„Toată lumea văd că vorbeşte acum de soiul nostru pe care îl avem aici pe nume, Marisa. Este o cireaşă de un calibru foarte mare. Este un soi din Italia, un soi de calibru foarte mare. Pulpa crocantă-dulce. Un soi foarte apreciat pentru consumatori. Aici mai avem un soi tot din categoria star. Avem black star - cireaşa neagră. Un soi, la fel, foarte frumos. Pulpa tare, crocantă”, a spus producătorul local Costel Filip, potrivit observatornews.ro. În ultimii ani, mai multe soiuri aduse din țări cu climă diferită au început să fie testate și în solul țării noastre.

Mai multe