Italia: Român de 21 de ani, prins cu un laborator de droguri în locuință

28 martie 2022 14:45   Național

Un român și un italian care cultivau droguri în locuință au fost reținuți de polițiștii din Perugia. Oameni legii au fost șocați de „laboratorul” găsit în casa respectivă. 

Cei doi bărbați, un italian în vârstă de 54 de ani și un tânăr de naționalitate română de 21 de ani, locuiau într-un complex imobiliar din municipiul Marsciano. Acolo au descins polițiștii și i-au luat ca din oală pe cei doi indivizi. Oamenii legii au acționat în urma unor informații.

Polițiștii au găsit în locuință nu mai puțin de patru sere de marijuana, 230 de plante și 5 kilograme de droguri gata preparate. În sere erau cultivate 230 de plante de marijuana în ghivece individuale, cu grade diferite de creștere, dintre care jumătate încolțiseră deja și aveau dimensiuni de la 30 cm la un metru înălțime.

Infractorii creaseră un adevărat „laborator”

Cei doi suspecți creaseră un adevărat „laborator”. Pentru cultivarea în interior a substanțelor stupefiante aveau instalat un sistem complex. Acesta era format dintr-un sistem de ventilație, încălzire și iluminat, desfășurat pe trei niveluri, așa cum era necesar creșterii plantelor.

Întreaga activitate era supravegheată personal de către suspecți. Chiar și în momentul desfășurării perchezițiilor, agenții i-au găsit pe cei doi indivizi la primul etaj, în timp ce își îngrijeau plantele. 

În timpul descinderii, oameni legii au mai găsit și 20 de pachete în celofan transparent, conținând substanța deja uscată și gata de vânzare, în greutate totală brută de 5.6 kg, precum și suma de 11.810 euro, cel mai probabil bani încasați din activitatea de tranzacționare droguri, conform stiridiaspora.ro.

Furau energie electrică 

Totodată, polițiștii au mai descoperit o ilegalitate. Aceștia au constatat că sistemul electric care deservea ambele unități imobiliare era alimentat printr-o racordare ilegală la rețeaua electrică.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Mai multe