Lovitură pentru George Burcea! Riscă închisoarea: decizia în dosarul consum de droguri la volan

Ultima actualizare:

George Burcea se judecă în instanță de aproape un an în baza dosarului de consum de droguri, fiind condamnat de Judecătoria Buftea, după ce a fost prins sub influența drogurilor în timp ce conducea. Magistrații au venit și cu o decizie în acest caz. 

George Burcea riscă închisoarea dacă nu plătește amenda
George Burcea riscă închisoarea dacă nu plătește amenda

George Burcea, verdict în cazul dosarului în care este anchetat de consum de droguri

Actorul George Burcea este nevoit să plătească suma de 16.000 de lei, atât cât au decis judecătorii în cazul dosarului în care este acuzat de consum de droguri în timp ce se deplasa pe drumurile publice cu un autoturism. Fostul soț al Andreei Bălan riscă să ajungă după gratii dacă nu plătește suma stabilită de magistrați. Pe lângă acest lucru, judecătorii au decis ca în urma faptelor constituite, George Burcea nu mai are dreptul de a conduce timp de un an.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de actor în termen de 10 zile de la semnarea ei. „În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 C.proc.pen. raportat la art. 61 C.pen. condamnă pe inculpatul Burcea George-Valentin la pedeapsa amenzii în cuantum de 16.000 lei, calculată prin înmulţirea unui număr de 200 zile-amendă, determinat conform art. 61 alin. 4 lit. c) C.pen., cu suma de 80 lei corespunzătoare unei zile-amendă stabilită conform art. 61 alin. 2 C.pen., pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzută de art. 336 alin. 2 C.pen”, este menționat în completul de judecată de la Buftea.

În cazul în care decizia rămâne definitivă, George Burcea va trebui să plătească amenda și să respecte verdictul judecătorilor, altfel riscă să facă închisoare: numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare, scrie gândul.ro.

„Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 22 alin. 1 ?i 2 din Legea nr. 253/2013, potrivit cărora, dacă se află în imposibilitatea de a achita integral amenda aplicată în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, poate solicita judecătorului delegat cu executarea eşalonarea plăţii amenzii în rate lunare, pe o perioadă care nu poate depăşi 2 ani”, mai scrie pe site-ul judecătoriei.

De asemenea, magistrații au dispus ca Burcea să nu mai poată conduce timp de 1 an de la data rămânerii definitive a hotărârii.

George Burcea a fost trimis în judecată după ce a încălcat legea, respectiv articolul 336 alineatul 2 din codul penal, care spune că persoanele sub influența substanțelor interzise nu au voie să se deplaseze pe drumurile publice cu autoturisme sau vehicule de orice natură. În caz contrar, acestea riscă închisoare de la 1-5 ani sau amendă.

Actorul a fost prins sub influența drogurilor pe 21 februarie 2020. Întâmplarea a avut loc în apropiere de casa Andreei Bălan, unde actorul locuia cu vedeta și cele două fiice ale lor.

George Burcea dă vina pe Andreea Bălan

„Poliția Ilfov nu „m-a filat mult timp” așa cum au scris „genialele” ziare sau cum IPJ a dat comunicat (cred), ci au fost informați de Andreea. Spun asta pentru că eram de față când s-a întâmplat acest lucru. Tot acolo eram și când mi s-a cerut politicos să eliberez „platoul de filmare”. Andreea știa că eu am consumat substanțe. De unde? Și-a însușit telefonul meu de multe ori când eram în lumea viselor, apoi a început să întrebe în dreapta și-n stânga”,  menționa Burcea, la scurt timp după ce a fost prins la volan după ce a consumat substanțe interzise.

Într-un moment de sinceritate, George Burcea a povestit cum a ajuns în situația în care a început să consume droguri. Problemele emoționale, financiare, de familie și toate evenimentele din viața lui l-au făcut să devină mai sensibil, moment în care a căzut pradă drogurilor.

„Am avut un moment în care eram destul de pierdut emoţional din cauza problemelor de acasă, dar de acolo şi până la dependenţă, cum a scris presa, e cale lungă. Poliţia ştia acest lucru de la Andreea, nu că m-ar fi filat, cum s-a scris de nenumărate ori. Punctul culminant al separării a fost anul trecut, când încercând să fac această carte, mi s-a spus că proiectele mele sunt de rahat, mici şi nesemnificative, iar ale ei sunt de 50 de ori mai mari decât ale mele. Atunci ştiam că de acolo şi până la despărţire nu mai este decât un pas de pitic”, a scris el.

Despărțiți, dar tot căsătoriți

George Burcea se luptă pentru custodia celor doi copii, după ce Andreea Bălan a menționat că dorește să aibă drepturi depline asupra fiicelor sale, fără ca actorul să dispună de vreun drept sau decizie în ceea ce privește creșterea micuțelor.

Cei doi foști parteneri de viață s-au despărțit la începutul anului 2020, după care Andreea Bălan și-a refăcut viața la 4 luni distanță cu Tiberiu argint, iar George Burcea cu Viviana Sposub tot în același an.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
lavinia parva jpeg
image png
oana radu colaj facebook jpg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
laura cosoi fetite colaj facebook jpg
banner alexia eram png
Reese Witherspoon (4) jpg
gerard depardieu getty jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net